Aftensmad,  Frokost,  Madpakken

Glutenfri madpandekager med fuldkorn

Tynde og bløde glutenfri madpandekager, lavet med fuldkornris- og majsmel. De kan fyldes med både koldt og varmt, gratineres i ovnen med fyld inden i, og spises til både frokost og aften. Dejen er hurtig at piske sammen, og pandekagerne kan steges enten med eller uden fedtstof, på en sliplet pande.

Herhjemme blev de lavet til pizzaruller og spist med en grøn salat til. Vi fyldte dem med tomatpuré, skinkestrimler, laktosefri mozzarella og oregano, som altså virkelig var et kæmpe hit hos både store og små.  De rulles sammen, kommes i et fad, toppes med vegansk revet ost og gratineres i ovnen.

Andre madpandekager og vafler

Tårnhøje proteinholdige pandekager, lavet uden æg, gluten, laktose og sukker. Helt perfekte som wraps, og lyn hurtige at lave.

Fyld med f.eks. kål, varmrøget laks, hytteost og pesto, som disse  

Hvem elsker ikke pizza? – og her er det altså i en konge kombination, af en vaffel og en pizza. De kan spises både kolde og varme, og er geniale i madpakken.   

Linsepandekager med nudler, sprøde grøntsager og thaidressing

Hvis du er mere til de søde og dessert agtige pandekager, så må du endelig ikke snyde dig selv for at prøve disse

Smurt med min sunde nutella, banan skiver og peanutbutter – eller helt klassisk med marmelade og sukker.

Lavet med banan, skyr og proteinpulver. Den mest geniale lille mættende pandekage snack til farten, morgenmad eller som et mellemmåltid.    

Lavet uden proteinpulver, hvis man ikke er til dette. Perfekte til de mindste og i deres madpakke.

Sunde veganske og glutenfri morgenvafler

Her får du vitterligt dessert til morgenmad. Søde og sprøde vafler, serveret med en klat yoghurt, friske bær og kakaonibs – MUMS 😊   

Opskriften på disse glutenfri madpandekager får i her, og giver 10 store pandekager.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 125 g. fuldkornsrismel
  • 125 g. fuldkornsmajsmel eller alm. majsmel
  • 40 g. maizena
  • 1 tsk. salt
  • 3 æg
  • 4 dl. laktosefri eller plantemælk

SÅDAN GØR DU:

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, og pisk mælken ud heri.
  2. Tilsæt æggene og pisk dejen god sammen.
  3. Lad pandekagedejen stå og trække i 15 minutter, og pisk den godt igennem igen, da melet falder lidt til bunds i skålen.
  4. På en sliplet pande steges 10 madpandekager, uden fedtstof. Du kan også stege dem i lidt laktosefri smør, eller vegansk smørbar.  

TIP:

Hold madpandekagerne lune under et klæde, imens du steger dem alle. Dette er også med til at holde dem bløde og smidige, så de ikke knækker når de skal rulles.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *