Aftensmad,  Frokost,  Madpakken

Spinatvafler med havregryn

Disse spinatvafler er super nemme, sunde og lækre. De er uden raffineret sukker og hvedemel, og er nærmest kun lavet på spinat, havregryn og æg. Kom alle ingredienserne i din blender og vupti, så er din vaffeldej klar. Det er virkelig nemt – og det kan vi jo rigtig godt lide 🙂

De kan bruges i madpakken til børnene, til frokosten (da de virkelig også er gode kolde), til eftermiddag eller til aftensmad, som vi gjorde her. Jeg lavede en masse forskelligt salat, stegte lidt hakket oksekød og så spiste vi dem a la pandekager/tacos med fyld. Det smagte virkelig lækkert og vi kunne faktisk bedre lidt det med disse spinatvafler, end feks. en pandekage, da der er lidt mere bund under fyldet med disse vafler.  

Lov mig at i prøver dem af, for de er virkelig gode og et super sundt alternativ til en pandekage eller en taco.

Det skal du bruge:

Opskriften giver 6 spinatvafler.

  • 200 g. spinat (jeg brugte frossent spinat, som jeg tøede op)
  • 4 æg
  • 1 tsk. Salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 dl. havregryn (125 g.)
  • 2 dl. vand

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienserne i din blender og blend det i 1-2 minutter, indtil du har en ensartet vaffedej.
  2. Tænd din ovn på 100 grader.
  3. Tænd dit vaffeljern. (Jeg bruger ikke fedtstof på mit vaffeljern, da det er med teflon, så dejen sætter sig ikke fast.)
  4. Bag dine vafler i ca. 2-3 minutter i vaffeljernet og kom dem derefter i ovnen, så de holder sig varme imens du laver de sidste.

TIP:

Som et alternativ til en blender, kan du male havregrynene til mel i en minihakker eller foodprocesser (gentag med spinaten) og derefter blande det med de resterende ingredienser. Du kan også komme alle ingredienserne i en skål og blende det med en stavblender.

Hvis du vil lave glutenfrie vafler, så brug blot glutenfrit havreryn og du har de lækreste glutenfrie spinatvafler.

Jeg bruger ikke bagepulver i min opskrift, da æggene får vaflerne til at hæve ret meget op under bagningen, men hvis du gerne vil undgå æg (eller vil lave dem veganske) så kan du tilsætte 1 tsk. Bagepulver istedetfor æggene 🙂

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *