Aftensmad,  Frokost,  Salater

Sushibowl med rejer, chilimayonnaise og ristet sesam

Her får du alt det gode fra en sushirulle, blot samlet i en bowl. – nemlig en sushibowl, eller en poke bowl som de også kaldes. Denne sushi bowl er virkelig nem at lave, dejlig frisk i smagen og fyldt med nogle af mine favoritter. Den gemmer på ris, edamamebønner, forårsløg, avokado, agurk, mango, vannameirejer, ristet sesamfrø og toppes med en spicy chilimayonnaise. Det er virkelig en skøn bowl og smager helt fantastisk.

Opskriften er til 1 person, men lav gerne en dobbelt portion, så har du en nem frokost klar til næste dag.

DET SKAL DU BRUGE:

Sushi ris:

  • 0,75 dl. sushi ris
  • 1 tsk. sukker
  • 1-2 spsk. riseddike
  • Lidt salt

Fyld til bowlen:

  • 1 dl. edamamebønner
  • 1 forårsløg
  • ½ avokado
  • 5 cm. agurk
  • 1 dl. frisk mango i tern
  • 100 g. vannamei eller tigerrejer, forkogte
  • Sesamfrø
  • Niegellafrø
  • ½ lime

Chilimayonnaise:

  • 40 g. mayonnaise (enten denne hjemmelavet mayonnaise eller en færdig købt)
  • 1-2 chilisauce
  • 1-2 tsk. limesaft
  • Lidt salt

SÅDAN GØR DU:

Sushi ris:

  1. Kog sushirisene efter anvisningen på posen, og stil dem på køl bagefter til de er helt kolde.
  2. Vend riseddike, sukker og salt i risene, smag dem til, og de er nu klar til brug.

Fyld til bowlen:

  1. Rist lidt sesamfrø på en tør pande i et par minutter. Pas på at de ikkke brænder på.
  2. Tø edamamebønnerne op hvis de er frosne, snit forårsløg, agurk og avokado i tynde skiver.
  3. Kom sushirisene i en skål og fordel grøntsagerne ovenpå.
  4. Anret rejerne på en sushipind, kom den ovenpå bowlen og pres limesaft ud over rejerne.

Chilimayonnaise: 

  1. Rør alle ingredienserne sammen og smag chilimayonnaisen til.
  2. Fordel lidt ud over sushibowlen, og drys til sidst med ristet sesam og nigellafrø.

TIP:

Du kan bruge lige de rejer, eller fisk, som du har lyst til i en sushibowl. – Tænk blot på dit yndlings sushi.

Hvis du anvender rå fisk, så skal du dog være opmærksom på, at fisken skal have været nedfrosset i mindst 24 timer ved -20 grader. Rå fisk kan indeholde parasitter som kan være sundhedsskadelige for os, men ved nedfrysning eller ved opvarmning til over 60 grader i 1 minut, dør disse.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *