Aftensmad

Kyllingefad med grønkål, peberfrugt, kartofler og soltørret tomater

Dette kyllingefad er lidt italiensk inspireret. Det indeholder bla. soltørret tomater, oregano og parmesan, som er basis råvare i det italienske køkken. Jeg elsker det italienske køkken og bruger ofte disse råvare i madlavningen.

Det er et lækkert og solidt måltid og du kan variere grøntsagerne alt efter, hvad du lige har i køkkenskuffen. Det er kun fantasier der sætter grænser.

Det skal du bruge:

Opskriften er til 4 personer

  • 4 kyllingeoverlår
  • 4 kyllingeunderlår
  • 1 løg
  • 2 hvidløg
  • 1 rød snack peber
  • 1 håndfuld hakket grønkål
  • 8 soltørret tomater, dem i olie
  • 8 kartofler
  • 50 g. parmesan
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. salt
  • 250 ml. laktosefri piskefløde
  • 5 dl. kyllingefond
  • Friskkværnet peber
  • Salt & oregano til at krydre kyllingen med

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Start med at klargøre alle grøntsagerne.
  3. Løget snittes fint i skiver og snackpeberen deles på langs og skæres i skiver.
  4. De soltørret tomater hakkes groft og parmesanen fintrives.
  5. Kartoflerne vaskes og deles i kvarte.
  6. I en varm sautépande svitses løget i lidt olie.
  7. Kom snackpeber, grønkål, soltørret tomater og presset hvidløg ved og steg videre i 2 minutter.
  8. Kom kyllingefond, fløde, parmesan, oregano, timian, salt og friskkværnet peber ved og kog det op.
  9. Lad det koge i 5 minutter.
  10. Hæld nu det hele i et stort fad og fordel kartoflerne ovenpå.
  11. Læg kyllingelårene ovenpå og krydder dem med salt og oregano.
  12. Kom fadet i en varm ovn, 180 grader, i 1 time.

Servere kyllingefadet med feks. ris, bulgur, couscous eller bare som det er. – tilføj da lidt flere kartofler, hvis du ikke vil have ris, bulgur eller couscous til.

TIP:

Køb meget gerne økologisk kylling. De konventionelle kyllinger er pumpet med saltvand, som afgiver meget væske ved tilberedning. Til en ret som denne, vil du få en tyndere sauce, når kylligefadet er færdigt.

Køb bare generelt økologisk. Kyllingefilet er møg dyrt, men en helt økologisk kylling eller lår fra frost, har faktisk en okay pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *