Kager

Den du ved nok – glutenfri chokoladekage med saltet kokoscreme

Denne her kage, den har jeg virkelig glædet mig til at dele med jer. Det er nemlig ´Den du ved nok kage´ i en gluten- og laktosefri version. Og den er VIRKELIG VANVITTIG lækker. Svampet, intens og kraftig i chokoladesmagen og cremet på toppen. Bunden minder om en blanding af en brownie og en chokoladekage, med en intens smag af chokolade, og toppen er en cremet kokosglasur med kakao.

Den holder sig svampet i alle dens 4 levedage, hvis den altså ikke er spist op på første dag. 

Kagen minder i sin opbygning om en drømmekage, bare med masser chokolade og kakao i. – men hvis du er mere til en almindelig drømmekage (selvfølgelig uden gluten- og laktose) så har jeg en opskrift her.

Andre gluten- og laktosefri chokoladekager

Glutenfri mazarinkage med chokoladecreme

Sundere gluten- og laktosefri chokoladekager

Opskriften på denne fantastiske kage får i her, og passer til 10 personer.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 100 g. mørk chokolade 72%
  • 200 g. laktosefri smør, eller vegansk smørbar
  • 1 dl. espresso, eller stærk kaffe
  • 200 g. sukker
  • 5 æg
  • 100 g. mandelmel
  • 30 g. kakaopulver
  • 0,5 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver

Kokoscreme:

  • 150 g. laktosefri smør, eller vegansk smørbar
  • 35 g. kakaopulver
  • 200 g. flormelis
  • 150 g. kokosmel
  • ½ dl. vand
  • Flagesalt

SÅDAN GØR DU:

  1. Smelt smør og chokolade ved lav varme i en lille kasserolle, og bland derefter kaffen i. 
  2. Kom sukker i en skål, hæld den smeltet chokolademassen heri og rør det kort sammen. Tilsæt æggene og pisk dejen igennem, så æggene er pisket helt ud.
  3. Bland de resterende tørre ingredienser sammen i en skål, og rør det i dejen.
  4. Beklæd et fad med bagepapir (jeg brugte et lasagnefad på 36 x 29 cm.) og hæld dejen heri.
  5. Bag chokoladekagen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. 
  6. Kom alle ingredienserne til kokoscremen op i en gryde, smelt det ved lav varme, og rør det godt sammen.
  7. Når chokoladekagen er færdigbagt, fordeles kokoscremen ovenpå og drysses med flagesalt.

Spis gerne et stykke imens den stadig er lun, og så lige et ekstra når den er kølet af 🙂

TIP:

Kagen kan både opbevares på køl, og i en lufttæt beholder ude på køkkenbordet. Når den opbevares på køl, så minder den meget om en brownie i konsistensen, hvorimod hvis den bliver ude på køkkenbordet, så er den mere blød og svampet i konsistensen. Vi er vilde med begge, så det er på køl den ene dag og ude ved stuetemperatur den næste dag.

Alle ovne bager forskelligt, så tjek altid om dine kager er færdigbagte ved at stikke en kødnål ned i midten af den. Hænger der dej ved når du trækker kødnålen op, så skal kagen bages noget mere. Den er færdigbagt når der ikke hænger dej fast på kødnålen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *