Morgenmad

Sunde veganske og glutenfri morgenvafler

Sunde, søde, glutenfri og veganske morgen vafler, som både dufter og smager helt vild godt. Servere dem med planteyoghurt, kakaonibs, friske bær og hakket nødder, og du har dig den skønneste morgenmad til en stille og rolig weekend morgen. Dejen røres sammen, bages i et vaffeljern og du har på under 15 minutter de lækreste sunde vafler klar. Morgenvaflerne kan både spises lune og kolde, og er også et ganske fornuftig mellemmåltid.  

Opskriften får i her, og giver 6 belgiske vafler.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 100 g. glutenfri havregryn
  • 100 g. rismel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 banan
  • 1 spsk. koksolie
  • 3 dl. plantemælk, evt. soyadrik med vanilje

Toppings:

  • Planteyoghurt, evt. Alpro med vanilje
  • Kakaonibs, eller vegansk nutella
  • Ristet hasselnødder, eller andre nødder
  • Friske bær

SÅDAN GØR DU:

  1. Mal havregrynene til fint mel i en minihakker, og bland det med rismel, bage- og vaniljepulver. Hæld plantemælken i, og rør det godt sammen.
  2. Smelt kokosolien i en lille gryde, mos bananen og rør det i sammen med resten af dejen.
  3. Lad dejen trække i 5 minutter, og bag dem herefter i et belgisk vaffeljern.

Servere dem straks med planteyoghurt, kakaonibs, blåbær og ristet hasselnødder.

TIP:

Morgenvaflerne mætter rigtig godt pga. kostfibre indholdet, men hvis du vil have flere proteiner i, så kan du tilsætte 2 spsk. vegansk proteinpulver med vanilje smag.

Rismelet kan erstattes med fuldkornsrismel.

Brug altid en uopvarmet kokosolie, altså en med smag i. Når olien er uopvarmet, så indeholder den alle de gode fedtsyrer og egenskaber, men disse forsvinder desværre når olien opvarmes, og kokossmagen fjernes.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *