Kager,  Morgenmad

Glutenfri pandekager

Disse gluten- og laktosefri pandekager er blevet lavet et utal af gange, både til morgen, til eftermiddag og til fødselsdage. De spises med stor fornøjelse af alle som jeg har serveret dem for, både voksne og børn – og dét ser jeg som et kæmpe plus, da børn virkelig kan være pandekage-kritikker 😉

De er helt tynde, søde i smagen, og kan snildt rulles – ligsom helt almindelige pandekager.

Servere dem med hjemmelavet vaniljeparfait og jordbær en lun sommerdag, eller med sukker og syltetøj, eller banan og chokolade – vi er helt vilde med alle varianterne 🙂

Opskriften giver ca. 12 store søde, tynde og bløde pandekager, og kommer her.

Det skal du bruge:

  • 180 g. rismel
  • 45 g. maizena
  • 40 g. sukker (2 spsk. sukker)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 3 æg
  • 3 dl. laktosefri mælk
  • Vegansk smørbar til stegning

Sådan gør du:

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen, og pisk æg og mælk i med en håndmixer.
  2. Lad dejen trække i 15 minutter.
  3. Smelt ½ tsk. smørbar på en lun pande, og steg pandekagerne til de er gyldne på hver side.
  4. Dæk pandekagerne til med stanniol og et klæde, for at holde dem lune, imens du steger de resterende færdig.

TIP:

Kom gerne ½ tsk. smørbar på panden ved hver pandekage, da dette giver en blød og lækker overplade på pandekagen.

Bliver alle pandekagerne ikke spist, så kan de sagtens fryses, og tøes op i køleskabet, inden de lunes i ovn eller mikroovn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *