Aftensmad

Paprikagryde med kylling og grøntsager

Paprikagryde er en skøn efterårsklassiker, som vi holder meget af herhjemme. Den kan dog sagtens serveres hele året rundt, men gør sig rigtig godt i de lidt kolde måneder, hvor en gryderet virkelig kan et eller andet. Retten fungere også glimrende som gæstemad, og når man er i gang med sådan en simreret, så kan man jo ligeså godt lave en dobbelt portion, så der er til fryseren og de travle hverdage.

Svinekødet er skiftet ud med kylling, og der er tilsat godt med grøntsager, så både mætheden, klimaaftrykket og ernæringen er forbedret i den ellers så fantastiske klassiske paprikagryde med bacon og pølser, hvilket der også er heri 🙂    

Servere paprikagryden med fuldkornsris, eller blomkålsris for endnu flere kostfibre og grøntsager.

Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 200 g. kyllingefilet
  • 120 g. bacon
  • 5 stk. små kyllingepølser, eller 3 store
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g. svampe
  • ½ rød snack peberfrugt
  • ½ squash
  • 1 stor gulerod
  • 1 ds. Hakket tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 1,5 tsk. sød paprika
  • ½ tsk. karry
  • 250 ml. laktosefri fløde (1 stk.)
  • 7 dl. vand
  • Maizena til jævning
  • Salt & friskkværnet peber

Tilbehør:

  • Fuldkornsris, eller blomkålsris
  • Blancheret grønne bønner

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingen i mindre stykker, og brun det af i en gryde, i lidt fedtstof. Kom det i en skål, og steg baconen i et par minutter samme gryden.
  2. Rens og del svampene i kvarte, kom dem ned i gryden, og steg dem sammen med baconen i 2-3 minutter.
  3. Snit løget fint, og kom det i gryden sammen med presset hvidløg. Svits i et par minutter, og tilsæt derefter peberfrugt, squash og gulerod, som er skåret i mindre skiver/tern.
  4. Vend det hele godt rundt, og steg det i et par minutter. Kom kyllingen tilbage i gryden, sammen med hakket tomat, tomatpuré, krydderrier, vand og fløde, og lad det småsimre i 15-20 minutter.
  5. Jævn paprikagryden med maizena og lidt vand, og smag den til med salt og friskkværnet peber.
  6. Pølserne skæres i mindre stykker, kommes ned i gryden, og gryderetten koges yderligere i 5 minutter.

TIP:

Kom først pølserne i som noget af det sidste, da de ikke tåler at koge ret længe, da de vil puffe op og sprække. – og brug gerne de grøntsager du har i skuffen, da du sagtens kan skifte dem i opskriften ud 🙂

Hvis du er interesseret i mere simremad og fad-retter, så prøv evt. min opskrift på svensk pølseret med grøntsager og timian, eller koteletter i fad med svampe, bacon, pølser og grøntsager, eller et lækkert kyllingefad med grønkål, peberfrugt, kartofler og soltørret tomater.

Måske du også kunne have lyst til at prøve nogle af mine efterårsfavoritter?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *