Aftensmad,  Frokost,  Salater,  Tilbehør

Kartoffelsalat med karry og forårsløg

Den bedste hjemmelavet kartoffelsalat med karry, forårsløg og en generøs mængde frisk hakket purløg på toppen. Det her er min absolut allerbedste opskrift på en virkelig god og nem kold kartoffelsalat, og det er den jeg altid laver igen og igen, når sommerens grillmenu kalder på sådan en cremet omgang.

Jeg laver en hjemmelavet mayonnaise og bruger den som base – blandet med laktosefri cremefraiche, og det er altså hér hele hemmelighed ligger i en perfekt cremet dressing til din kartoffelsalat, som der i øvrigt er masser af heri. Helt perfekt til at dyppe en frikadelle eller grillpølse i.

Forslag til hvad du kan servere sammen med kartoffelsalaten

Kyllingefrikadeller med hytteost, urter og citron (så gode altså)

Græske kyllingefrikadeller

Grillspyd med citronmarineret kylling og grøntsager

Bacon svøbt kyllingebryst fyldt med feta, soltørret tomat og timian

Glutenfri nuggets med cornflakes

Her får I opskriften på min allerbedste kartoffelsalat med karry, der passer til 4 personer som tilbehør. 

DET SKAL DU BRUGE:

  • 800 g. små økologiske kartofler (behold gerne skrællen på)
  • 4 stk. forårsløg
  • 150 g. mayonnaise – jeg bruger denne mayonnaise
  • 150 g. laktosefri cremefraiche
  • 1,5 tsk. karry
  • 0,5 tsk. løgpulver
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 lille potte purløg
  • Salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:

  1. Kog kartoflerne (med skræl på) møre i saltet vand. Lad dem koge ved svag varme, da det giver en god fast kogt kartoffel. Køl dem efterfølgende helt af og halvere dem.
  2. Bland alle ingredienserne sammen til dressingen, undtaget purløg, og smag den til med ekstra salt og friskkværnet peber.
  3. Vend kartofler og dressing sammen og top med finthakket purløg. Lad evt. kartoffelsalaten trække i 30 minutter inden du servere den, for at smagen fra dressingen kan trække ind i kartoflerne.

TIP:

Jeg bruger økologiske små nye kartofler, når jeg laver kartoffelsalat – gerne danske når man kan købe dem. De er nemme at koge og er stadig meget faste i deres konsistens når de er kogt, samtidig med at de er fyldt med god smag. Et godt tip er, at koge dem ved svag varme. De skal nærmest trække sig møre i stedet for at koges møre. På denne måde bibeholder du strukturen i kartoflen og slipper for en udkogt og smuldret en.

Hvis du bruger en anden mayonnaise end den hjemmelavet, så smag gerne dressingen til med lidt dijion sennep.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *