Aftensmad

Pulled pork på glutenfrit fladbrød med kål, majs og bbq sauce

Her får I min opskrift på det lækreste pulled pork, med en hjemmelavet rub og med en sød bbq sauce til.

Det er super nemt at lave, da stegen passer sig selv i ovnen det meste af dagen – alt imens den skønneste duft spreder sig i hele hjemmet.

Jeg serverede det som en open sandwich ovenpå disse glutenfrie fladbrød, smurt med avokado, toppet med kål, kogte majs, syltet rødløg, jalapenos og bbq sauce. – og er du gal, hvor smagte det altså bare fantastisk. Servere det gerne som en samle selv sandwich, med tilbehøret i forskellige skåle, så kan de mindste komme lige det på som de har lyst til.

Start gerne dagen før med at marinere nakkefileten, da den skal trække på kø i et døgns tid, – mindre kan også gøre det, men smagen trænger mere ind i kødet ved længere tids marineren og giver en dybere smag til kødet, så det vil jeg klart anbefale dig at gøre.

Hvis du er i tidspres, så køb evt. en færdiglavet rub og bbq sauce.

Servere evt. sandwichene med kartoffelbåde og aioli til, eller blot som de er.

Her er lidt andre serveringsforslag til, hvad du også kan bruge pulled pork til

Prøv f.eks. at lave en pulled pork burger med coleslaw i enten disse lækre glutenfri burgerboller med majsgryn eller i disse glutenfri proteinboller med spinat.

Et pitabrød med pulledpork smager også herligt – og her har du en opskriften på store lækre og bløde glutenfri fuldkornspitabrød.

Opskriften giver 8 open sandwich, nok til 4 sultne voksne.

DET SKAL DU BRUGE:

Pulled pork rub:

  • 2 spsk. brun farin
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. løgpulver
  • 2 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. timian
  • ½ tsk. rosmarin
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. salt
  • Lidt frisk kværnet peber

Bbq sauce:

  • 80 g. brun farin
  • 100 g. ketchup
  • 1 tsk. tomatpuré
  • 1 tsk. æbleeddike
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. løgpulver
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. salt

De resterende ingredienser:

  • 1,6 kg. svine nakkefilet
  • 2 portioner glutenfri fladbrød med fuldkorn
  • 2 kogte majskolber
  • 2-3 avokado
  • ¼ lilla spidskål, fintsnittet
  • 3 håndfulde hakket grønkål
  • 1 potte bredbladet persille
  • Syltet jalapenos
  • Syltet rødløg
  • Frisk persille

SÅDAN GØR DU:

  1. Alle krydderierne til rubben blandes sammen, og nakkefileten gnides godt ind i det, nede i en pose. Kom den på køl, i posen, til næste dag, så rubben får lov til at trække ind i kødet. 
  2. Dagen efter langtidssteges nakkefileten ved 110 grader i 6-8 timer, i et ildfast fad. Stegen er færdig tilberedt når kødet falder fra hinanden når du ganske let trykker på det.
  3. Bland alle ingredienserne sammen til bbq marinaden, pluk kødet med 2 gafler og vend marinaden godt rundt i kødet. Gem lidt af bbq marinaden til at toppe dine sandwich med.

På et glutenfrit fladbrød moses en kvart avokado ud på og en håndfuld blandet lilla spidskål og grønkål kommes på. Top med en god portion pulled pork, majs, syltet rødløg, jalapenos, bbq sauce og hakket persille.

TIP:

Lav gerne en dobbelt portion pulled pork når du nu er i gang, og frys det halve ned. Så har du f.eks. til en omgang pulledpork burger når lysten meder sig – eller en omgang mere af disse lækre open sandwich.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *