Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the imagify domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/b/a/3/dorthethisgaard.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/b/a/3/dorthethisgaard.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/b/a/3/dorthethisgaard.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 630 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/b/a/3/dorthethisgaard.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/b/a/3/dorthethisgaard.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 638 Svensk pølseret med grøntsager og timian – Dorthe Thisgaard
Aftensmad

Svensk pølseret med grøntsager og timian

En skøn og varm sammenkogt ret, som jeg tydeligt husker fra min barndom. Denne udgave er peppet lidt op med en masse grøntsager og timian, og saucen er lavet med mælk, for at gøre den lidt mere kalorie venlig. Det er virkelig en lækker spise, som er et kæmpe hit hjemme hos os, og kan laves på 30 minutter.

Retten mætter rigtig godt, da den er fuldt med masser af kostfibre fra både kartofler og grøntsagerne, men servere også gerne et sprødt baguettes til, som må kan sidde og dyppes ned i saucen.

Saucen er cremet, og laves med purede tomater, flødeost og mælk og smages til med sød paprika og en anelse karry.

Her får i opskriften, som passer til 2 vokse og 2 børn.

Det skal du bruge:

  • 900 g. kartofler
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 12 cherrytomater
  • 1 rød snackpeber
  • 300 g. gulerødder, ca. 4 stk.
  • 2 dl. purerede tomater (fra Urtekram, den i en glasflaske)
  • 2 tsk. sød paprika
  • 1/2 tsk. karry
  • 6 dl. laktosefri mælk
  • 2 spsk. laktosefri naturel flødeost
  • 400 g. laktose og glutenfri grillpølser, f.eks. fra Hanegal af okse, kylling eller gris.
  • Salt & friskkværnet peber
  • Frisk timian
  • Olivenolie til stegning

Sådan gør du:

  1. Kartoflerne vaskes, skæres i mindre stykker og koges møre i saltet vand.
  2. Løget snittes fint, og svitses i lidt olie i en sauté pande (sådan én med en høj kant)
  3. Pølserne skæres i mindre stykker, og kommes ned i panden til løgene. Svits det hele i 1-2 minutter.
  4. Halvere tomaterne, skær peberfrugten i tynde strimler, del gulerødderne i mindre stykker og kom det hele på panden sammen med presset hvidløg. Svits det af i et par minutter.
  5. Kom purerede tomater, mælk, flødeost og krydderrier ved, og kog det hele op. Lad det småsimre i 10 minutter, så saucen tykner en smule. 
  6. Smag det til med salt og peber, og vend de kogte kartofler i.
  7. Drys en masse frisk timian ud over, og servere 🙂  

TIP:

Jeg bruger økologiske grillpølser fra Hanegal, som både er gluten- og laktosefri, samt fyldt med masser af smag. I sådan en ret, hvor pølserne er en del af hovedelementet, så brug gerne en god økologisk én af slagsen, da det giver en meget bedre smagsoplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *