Aftensmad

Torsk i fad med cremet dildsauce, grøntsager og kartofler

Vi prøver på, at lave fisk mindst 1 gang i ugen til aftensmad. Det blev denne gang til dette virkelig lækre og cremet fad med torsk og masser af grøntsager og kartofler.

Den er super nem at lave, da alt det hele blandet i et fad og kommes i ovnen i 45-60 minutter 🙂 Hele herligheden er en cremet og lækker kombination af grøntsager, kokosmælk, fløde, fisk og dild. – i må virkelig prøve den 🙂

Retten er meget mild i smagen og Sophia spiste den med stor fornøjelse, Så barnet har godkendt den herfra 😉 #børnevenligt.

Det skal du bruge:

Opskriften er til 4 personer.

  • 800 g. torsk
  • 1/2 rødløg
  • 6 store kartofler
  • 1/2 porre
  • 1/2 squash
  • 1 stor håndfuld frisk spinat
  • 1 potte med dild
  • Saften fra 1 citron
  • 1 dåse kokosmælk
  • 250 ml. laktosefri piskefløde
  • 1,5 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Rens og snit alle grøntsagerne og bland dem sammen i en skål.
  2. Rødløg, porre og dild snittes fint, squashen halveres, deles på langs og skæres i 1/2 cm. stykker i tykkelsen, spinaten hakkes groft og kartoflerne skæres i mundrette tern/stykker.
  3. Tjek nu torsken for ben og fjer evt. ben, med en fiskepincet. Del torsken i 4 lige store stykker og læg dem i et ildfast fad (jeg brugte et lasagnefad)
  4. Krydder fisken med salt og friskkværnet peber, nede i fadet.
  5. Kom alle dine grøntsager ovenpå torsken og krydder igen med slat og friskkværnet peber.
  6. I skålen du havde grøntsager i blander du kokosmælk og fløde. Kom citronsaften i og pisk det sammen. Syren fra citronen er med til at tykne fløden, så din sauce bliver dejlig cremet.
  7. Hæld din sauce ud over grøntsagerne, i fadet, og bag hele herligheden i ovnen ved 180 grader i 45-60 minutter. Stik i kartoflerne efter 45 minutter for at tjekke om de skal have mere.

TIP:

Torsken hører til de magre fisk, ligesom f.eks. rødspætte, tun, sej, kulmule og kuller. Det anbefales, at man spiser 350 g. fisk i løbet af en uge, hvoraf 200 g. skal komme fra fede fisk, som f.eks. laks, makrel, sild og ørred og de sidste 150 g. fra de magre.

Torsken indeholder omega-3 fedtsyrer, ligesom laks. Derudover indeholder torsken også forskellige vitaminer og mineraler, såsom Folat, A-vitamin, Kalium, Jod og Selen. Med et protein indhold på næsten 19 g. pr. 100 g. og gangske få kalorier, så er torsken et perfekt måltid, hvis man gerne vil holde vægten lidt nede.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *