Madplaner

Madplan til uge 20

Indeholder reklame for Vangsgaardtreat.

Så er der endnu en madplan klar til jer 🙂

Denne uge byder på en cremet jordskokkesuppe med sprødt bacon og en knasende toppings, der består af ristet hasselnødder, persille og citronskal.

Derudover en vegansk thai wok med gul karrypasta, kokos og cashewnødder, samt fiskefrikadeller med polentafritter, ærter og estragon mayonnaise. – virkelig et kæmpe børnehit 🙂

I weekenden byder madplanen først på et nemt og lækkert italiensk inspireret kyllingefad med grønkål, peberfrugter, kartofler og soltørret tomater, som passer sig selv i ovnen, – derefter et ægte og autentisk festmåltid fra Grækenland, nemlig et græsk farsbrød med nøddecrumble, tzaziki, bønnesalat og pandebrød. 

Af forberedelse skal der koges polenta onsdag aften, så det kan nå at sætte sig til torsdag, når der er polentafritter på menuen.  

Jeg går meget op i at reducere vores madspild, så derfor er der rester eller rugbrød 2 af ugens dage 🙂

Alle retter er familie og børnevenlige, og passer til 2 voksne og 2 børn.

Min indkøbsliste som følger med, er delt op i forskellige råvare grupper, samt en basis liste og en reste-liste.

Basis listen er de ting som du gerne skulle have derhjemme i skufferne, plus rester fra forrige uge, men tjek den alligevel igennem inden du skal ud at handle.  

Reste-listen er de rester du sandsynligvis står tilbage med, af råvare, når ugen er omme, men de indgår i madplanen til ugen efter, så smid det endeligt ikke ud. – ellers kan du vælge at bruge det til frokost, fryse det eller som ekstra supplement til aftensmaden 🙂

Jeg håber virkelig i kan bruge madplanen, hvor jeg har taget højde for både nemt og lækkert hverdagsmad som er fyldt med masser af grønt, en varieret madplan, samt en nem og overskueligt én for jer i en travl hverdag 🙂

Madplan til uge 20  

Mandag:              Jordskokkesuppe med sprødt bacon, persille og ristet hasselnødder

Tirsdag:                Vegansk thaiwok med gul karrypasta, kokosmælk og nødder (lav dobbelt portion)

Onsdag:               Rester fra mandag & tirsdag.

Torsdag:               Fiskefrikadeller med polentafritter, ærter og estragon mayonnaise.   

Fredag:                 Kyllingefad med grønkål, peberfrugt, kartofler og soltørret tomater. Brug gerne ekstra kartofler i retten for mere fylde, ellers kan du kog lidt ris til.  

Lørdag:                 Græsk farsbrød med nøddecrumble, tzaziki og bønnesalat med bagte tomater, feta, oliven og persille. – Lav dobbeltportion af bønnesalaten. Servere evt. pandebrød med sorte sesam til.

Søndag:                Rester fra fredag og lørdag.

INDKØBSSEDDEL:

KØD & FISK:

  • 240 g. bacon i tern
  • 500 g. hakket lys fisk (køb det hos fiskemanden)
  • 4 kyllingeover-og underlår (8 stk. ialt)
  • 200 g. hakket oksekød (kom resten i fryseren,hvis du køber en større pakke)

MEJERI:

  • 350 ml. Laktosefri fløde
  • 1 laktosefri cremefraiche
  • 50 g. parmesan
  • 3 æg
  • 1 bøtte laktosefri feta
  • 1 laktosefri græsk yoghurt

GRØNTSAGER:

  • 800 g. jordskokker
  • 1 kg. Kartofler
  • 1 stor potte persille
  • 1 lille potte koriander
  • 1 lille potte dild
  • 1 lille potte frisk estragon
  • 1 citron
  • 1 hel hvidløg
  • 4 løg
  • 4 cm. Frisk ingefær
  • 4 cm. gul chili
  • 1 lille broccoli
  • 1 pose sukkerærter
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 rød snackpeber
  • 1 lille pose hakket grønkål
  • 1 lime
  • 2 gulerødder
  • 1 lille bakke cherrytomater
  • ½ agurk

FROST:

  • 1 pose pillet edamamebønner
  • 400 g. grønne bønner

KOLONIAL:

  • 50 g. ristet hasselnødder
  • 25 g. mandler
  • 50 g. pinjekerner
  • 100 g. cashewnødder
  • 1 pakke edamamebønne nudler
  • 2 dåser kokosmælk
  • 50 g. ristet kokosflager
  • 200 g. majsgryn
  • 1 lille pose sorte sesam
  • 1 glas hakket soltørret tomater
  • 1 lille glas kalamata oliven, uden sten
  • 1 dl. Brune ris

BASISLAGER:

  • 3 spsk. flydende hønseboullion
  • ½ tsk. karry
  • 2 tsk. tørret timian
  • 5 tsk. tørret oregano
  • Salt
  • Urtesalt
  • Friskkværnet peber
  • Olivenolie
  • Kokosolie
  • 4 dl. Rapsolie
  • ½ dijionsennep
  • 2 tsk. æbleeddike
  • 2 dl. GF. Havregryn
  • 200 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver

RESTER:

  • 150 ml. Laktosefri fløde Erstat evt. 150 ml. Vand i kyllingefadet med resten af fløden)
  • 2 spsk. Laktosefri cremefraiche (kom det evt. i fryseren, hvis du ikke får det brugt til frokost)
  • ½ bøtte laktosefri græsk yoghurt (spis det evt. til morgenmad med glutenfri sprød granola med gojibær, kokos og frisk frugt)
  • 2 stk. Pasteuriseret æggeblommer (hvis du ikke har brugt dem, så kom dem i fryseren)
  • ½ dåse tomatpure (kom det evt. i fryseren)
  • ½ porre
  • ½ glas hakket soltørret tomater
  • ½ potte dild (fint hak det, og drys det evt. ud over fiskefrikadellerne inden servering)
  • ½ potte estragon
  • ½ broccoli (del dem i buketter, og brug dem evt. i madpakkerne)
  • 150 g. hakket grønkål (det kan sagtens holde sig i et par uger i køleskabet)
  • ½ agurk (brug den evt. i madpakkerne)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *