Aftensmad,  Frokost,  Salater

Bønnesalat med bagte tomater, feta, oliven og persille

Sådan en bønnesalat, den går man altså aldrig galt i byen med 🙂

Grønne bønner, rødløg, feta, oliven, persille og bagte tomater. – det er altså virkelig en god blanding. Grønne bønner indeholder protein, som mætter dejligt, så derfor kan salaten sagtens nydes som den er, men kan også serveres som tilbehør til aftensmad.

Prøv f.eks. dette græske farsbrød med nøddecrumble, hvor salaten passer virkelig godt til.

Her har i opskriften, som passer til 2 personer, som tilbehør til aftensmad 🙂

Det skal du bruge:

  • 200 g. frosne grønne bønner
  • 2 spsk. kalamata oliven, uden sten
  • 10 stk. feta
  • ½ rødløg, fintsnittet
  • Lidt frisk hakket persille
  • Ristet pinjekerner

Bagte tomater:

  • 10 cherrytomater
  • Olivenolie
  • Oregano
  • Salt

Sådan gør du:

Bagte tomater:

  1. Halvere tomaterne og kom dem i et ildfast fad, og drys dem med olivenolie, oregano og salt.
  2. Bag dem i ovnen ved 150 grader i 1 time ca.

Bønnesalat:

  1. Hæld kogende vand over bønnerne, og del dem herefter i mundrette stykker.
  2. Bland dem i en skål med rødløg, oliven, smuldret feta, persille og bagte tomater.
  3. Drys med ristet pinjekerner til sidst. 

TIP:

Lav gerne dobbeltportion af de bagte tomater, da de er gode at have på lager til en salat eller i kødretter. De kan sagtens kan holde sig, hvis du kommer dem i et skoldet sylteglas, dækker dem med smagsneutral olie (f.eks raps) og stiller dem på køl. – Her kan de holde sig sådan i et par måneder.

Kom også gerne et fed hvidløg ved, da det afgiver en dejlig smag. 

Hvis du ikke vil lave dine egne bagte tomater, så kan du erstatte dem med soltørret tomater i opskriften 🙂

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *