Aftensmad

Vegansk thai wok med gul karrypasta, kokos og cashewnødder

Reklame for Vangsgaardtreat.

Mindre kød og flere grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn. Sådan lyder de nye kostråd fra fødevarestyrelsen, som blev lanceret d. 7 januar i år, 2021.

Det inspirerede mig til denne veganske thai wok med gul karrypasta, kokosmælk og cashewnødder.

Jeg har brugt nudler, som er lavet på edamamebønner, hvilket bidrager med en masse protein og kostfibre. – og så er de glutenfri 🙂

Wokretten tager ca. 30 minutter at lave, er super nem og kan spises af hele familien, både store som små, da den ikke er stærk i smagen, blot lidt krydret. – men hvis du ønsker en stærk version, så skruer du bare op for chili mængden 🙂

Jeg blander cashewnødderne ned i wokken, og koger dem ved, hvilket fungere virkelig godt. – Sophia spurgte faktisk ved første øjekast, om det var kylling 🙂

Her kommer opskriften til jer, som er rigeligt til 2 personer.

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

  1. Kog nudlerne efter anvisning på pakken, og skyl dem under koldt vand, når de er færdige.
  2. Finthak hvidløg, ingefær og chili og svits det i kokosolien, i en wokpande, i et par minutter.
  3. Snit forårsløgene i tynde skiver, del sukkerærterne i mundrette stykker og skær peberfrugten i tynde lange strimler.
  4. Kom gul karrypasta i wokpanden og svits det kort af.
  5. Kom alle grøntsagerne ved, undtaget koriander, og svits det hele sammen i et par minutter.
  6. Tilsæt kokosmælk og cashewnødder og kog det op. Smag til med salt og limesaft. 
  7. Bland til sidst nudlerne i og varm det hele igennem.
  8. Top wok retten med kokosflager og friske koriander.

TIP:

Edamamebønne nudler er af mærket Yutaka og kan købes i Føtex. – De hedder Organic edamame soybean noodles, og kan virkelig anbefales 🙂  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *