Aftensmad

Græsk farsbrød med nøddecrumble

Reklame for Vangsgaardtreat

Så er vi i det græske hjørne igen, – en smagsoplevelse som jeg virkelig holder meget af 🙂

Her er mit bud på det græsk farsbrød lavet med brune ris, feta, hvidløg, soltørret tomater, oregano og frisk persille, samt en nøddecrumblen på toppen. Smagen af de ristet mandler og pinjekerner passer perfekt til den lækre smag fra farsbrødet. Dette farsbrød er alt andet end bare et farsbrød. Det er fyldt med smag, saft og et lækker løft i form af nøddecrumblen på toppen. Hvis i ikke har prøvet nødder ovenpå et farsbrød, så kan jeg virkelig anbefale jer det. – og Vangsgaardtreat sælger de lækreste af slagsen til dette.

Her kommer opskriften til jer 🙂  

Opskriften er til 3-4 personer

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

  1. Rør oksekødet sejt med salt, og tilsæt løg, presset hvidløg, persille, oregano, soltørret tomat, æg, frisk kværnet peber og smulder fetaen deri.
  2. Rør farsen godt sammen og form den som et franskbrød i et ildfast fad.
  3. Blend mandler og pinjekerner i en minihakker, så der stadig er lidt klumper deri. – Det skal ikke blendes helt fint.
  4. Drys nøddecrumblen over farsbrødet og kom det på sider og ender, og bag det i ovnen ved 180 grader i 35-40 minutter.  

TIP:

Servere det græske farsbrød med denne herlige bønnesalat med bagte tomater, feta, oliven og persille, og ovnbagte kartoffelbåde krydret med oregano.

Retten her går ind under luksus hverdagsmad, hvis jeg selv skal sige det. – det er nemt, mættende og et utroligt lækkert måltid. Det tager ca. 1 time at bikse sammen, hvoraf ovnen står for de 40 minutter.

Sæt det evt. på madplanen dagen efter i har fået en ret med ris, så du har en kold rest til det græske farsbrød. Prøv f.eks. denne efterårs ristaffel med kylling, græskar og kokos, eller denne koteletter i fad med svampe, bacon, pølser og grøntsager, som serveres med ris 🙂

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *