Fiskefrikadeller med grøntsager og krydderurter
Helt perfekte fiskefrikadeller til både frokostbordet, madpakken og til aftensmad. Disse er lavet med masser af grøntsager, krydderurter og fuldkorn. De smager så dejligt, mætter virkelig godt og er stjerne sunde.
I denne opskrift har jeg tilsat lidt laktosefri cremefraiche, som virkelig gør fiskefrikadellen lækker. Både det syrlige og fede er at smage i dellen – og det gør den bestemt ikke dårligere.
Det er den bedste fiskefrikadelle jeg har lavet og smagt. – og jeg håber i vil synes det samme.
Det skal du bruge:
Opskriften giver ca. 15 fiskefrikadeller (til 4 personer)
- 500 g. fint hakket fisk – fx. sej, torsk, lange eller laks
- 1 løg i mellemstørrelse
- 2 store gulerødder
- 1/2 bundt frisk dild (den fra potte)
- 1/2 bundt persille (den fra potte)
- 2 dl. havregryn
- 2 Æg
- 2 spsk. cremefraiche
- 1/2 tsk. karry
- 2 tsk. salt
- Frisk kværnet peber
- Smagsneutralt olie til stegning (jeg bruger rapsolie)
Sådan gør du:
- Kom det finthakket fisk i en skål og rør det sejt med salt.
- Snit løget i mindre stykker og kom det op i en minihakker med persille og dild. Blend det helt fint, eller hak det fint med en kniv, hvis du ikke lige har en minihakker. Kom det op i skålen til fisken.
- Riv gulerødderne fint, på et rivejern og kom det op i skålen til fisken.
- Tilsæt havregryn, æg, cremefraiche, karry, salt og peber.
- Rør det hele godt sammen og lad det stå og trække i 10 minutter.
- Form 15 fiskefrikadeller i din hånd med en spiseske og steg dem på en varm pande, med lidt olie.
- Steg dem i ca. 7-8 minutter på hver side.
TIP:
Jeg køber altid frisk hakket fisk hos fiskemanden, når jeg skal lave fiskefrikadeller. På denne måde ved jeg altid hvad mine frikadeller indeholder, da jeg selv laver dem. – og så smager hjemmelavet deller altså bare meget bedre. Du kan sagtens lave dine frikadeller af feks. rent hakket torsk eller sej, men jeg synes de får en bedre smag, hvis det er flere forskellige slags fisk, som er blandet sammen. Hvis du får lidt hakket laks i, vinder du også en god omgang omega-3 fedtsyre, som er det gode fedt fra fisk.
Brug meget gerne stilken fra både persille og dilden, da de også indeholder meget smag – og du undgår madspild.