Kyllingefrikadeller med hytteost, urter og citron
Her får I en nem og virkelig lækker opskrift på kyllingefrikadeller med bladselleri, masser af krydderurter, citronskal og hytteost. De er dejlig friske i smagen og kombinationen af koriander, dild og en lille smule frisk revet citronskal, dét smager altså virkelig bare vildt godt, – sådan helt af forår og sommer.
De passer perfekt sammen med en omgang kartoffelsalat, ligesom her – prøv f.eks. en af disse:
Kartoffelsalat med karry og forårsløg
Kartoffelsalat med spinat, asparges, feta og pinjekerner
Andre forslag til hvad du kan servere sammen med kyllingefrikadellerne
Pastasalat med pesto, asparges og BBQ ristet mandler
Nektarinsalat med jordbær, basilikum og saltet mandler
Kålsalat med æble, vindruer og honning ristet nødder
Salat med fersken, tomat og avokado
Her kommer opskriften på disse kyllingefrikadeller, som bare smager helt igennem fantastiske af forår og sommer – opskrifter giver 16-18 stk.
DET SKAL DU BRUGE:
- 450 g. hakket kylling
- 1,5 tsk. salt
- 1 løg
- 4 stængler bladselleri
- 1 lille potte dild
- 1 lille potte koriander
- 1 økologisk citron
- 150 g. laktosefri hytteost
- 1 æg
- 1 dl. glutenfri havregryn
- Frisk kværnet peber
SÅDAN GØR DU:
- Skær løg og bladselleri i mindre stykker, kom det hele i en minihakker og blend det til det er finthakket. Hak krydderurterne fint på et skærebræt.
- Kom kødet i en skål, bland det sammen med de resterende ingredienser og lad farsen hvile på køl i 15 minutter.
- Steg frikadellerne i olivenolie, på en pande, til de er gyldne og færdigtilberedte. De skal ca. steges i 6-7 minutter på hver side.
TIP:
Frikadellerne er særdeles fryseegnet og virkelig lækre både at spise lune og kolde – selv i madpakken til de mindste, evt. på spyd, er de helt perfekte, da de er meget milde i smagen.
Hvis I er mere til en helt klassisk frikadelle, så har jeg også en rigtig god og nem opskrift her – klassiske frikadeller.
Her er lidt mere inspiration til forskellige frikadeller – alle børnevenlige