Aftensmad,  Frokost,  Madpakken

Kartoffelsalat med purløg

En helt klassisk kartoffelsalat med purløg, smagt til med sennep og lidt eddike – den går man virkelig aldrig galt i byen med. Kartoffelsalaten kan serveres til alt fra kolde frikadeller, til den store grillbuffet og til f.eks. disse fyldt kyllingebryst med feta, soltørret tomat og bacon.

Den er et must på manges sommerborde, til familiefester og fødselsdage, og er generelt en virkelig lækker spise, hvis jeg selv skal sige det.

Vi er i hvert fald helt tosset med sådan en klassisk kold kartoffelsalat herhjemme, som ofte er på menuen på de varme dage 🙂  

Opskriften får i her og er til 4 sultne personer.

Det skal du bruge:

 • 1 kg. Skrællet kartofler
 • 400 ml. Laktosefri cremefraiche (2 bøtter)
 • 4 spsk. mayonnaise eller vegansk mayonnaise
 • 2 tsk. Dijon sennep
 • 2 tsk. æbleeddike
 • 1 tsk. salt
 • 2 potter purløg
 • 2 små løg eller 1 stort
 • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

 1. Kartoflerne skrælles/vaskes, skæres i mindre stykker og koges i saltet vand. Køl dem helt af efterfølgende.
 2. Fint hak purløg og løg, og rør det sammen med cremefraiche, mayonnaise, sennep, eddike, salt og peber sammen i en skål.
 3. Vend de kolde kartofler i, og servere den bedste og mest cremet kartoffelsalat – gerne sammen med en omgang klassiske frikadeller 🙂 

TIP:

Hvis du gerne vil undgå kogte kartofler der smulder når du stikker i dem, og at de hurtigt bliver udkogt, så har jeg her et lille kartoffel-trick.

Når du koger dine kartofler, så skal de kun småsimre – de må endelig ikke bulder koge, da dette ødelægger kartoffelens struktur, og du får derved en kartoffel som smulder, og stadig er rå i midten.

Jeg koger ofte mine kartofler (hvor de småsimre) i 5-10 minutter, alt afhængig af størrelsen, og hvorefter jeg slukker for varmen og lader dem stå i vandet og trække færdigt. Det tager lidt længere tid at koge dem på denne måde, men du får simpelthen verdens bedste kogte kartofler ud af dette – så giv det et forsøg 🙂

Kog evt. kartoflerne dagen forinden til denne kartoffelsalat, da de køles bedst ned inde i køleskabet.

Hvis skrællen på kartoflerne er fine, så nøjes med at vaske dem, så du bibeholder alle de gode vitaminer og fibre, som skrællen gemmer på.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *