Glutenfri nuggets med cornflakes
28. april 2021
Sprøde, knasende og saftige glutenfri nuggets med kylling. De er er kæmpe hit herhjemme, og tager ingen tid at lave. De tilberedes i ovnen, så du i mellemtiden kan lave lidt tilbehør dertil. Er der rester tilbage, så fungere de også glimrende kolde i madpakken til de små dagen efter.
Endnu en hverdagsfavorit, til både børn og voksne.
Opskriften er til 4 personer.
Det skal du bruge:
- 450 g. kyllingfilet
- 30 g. majsmel
- 150 g. cornflakes, uden sukker
- 2 æg
- 1 tsk. paprika
- ½ tsk. karry
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Skær kyllingefileterne igennem i midten, så 1 kyllingfilet bliver til 2 flade stykker. Del hver stykke i mindre stykker.
- I en dyb tallerken blandes majsmel, salt, paprika, karry og friskkværnet peber.
- Knus cornflakesene i en pose, og kom dem i en dyb tallerken.
- Pisk de 2 æg sammen i en tredje dyb tallerken.
- Start med at vende kyllingestykkerne i majsmel-blandingen, derefter i æggene og til sidst i de knuste cornflakes.
- Kom dine nuggtes på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.
Servere dine nuggets med f.eks.:
Eller:
- Cremet pasta med soltørret tomat, parmesan og timian
- Bønnesalat med bagte tomater, feta, oliven og persille
TIP:
Sørg for at dine kyllingestykker er lige tykke. Du undgår at de bliver tørre ved tilberedningen, da de skal have lige lang tid, hvis de har samme tykkelse.
Forrige
Hummus med aquafaba
Nyere