Kager

Brownie bites med dadler og pistacie

Reklame for Vangsgaardtreat

Denne brownie er nok den bedste dadel brownie jeg har smagt. Den er intens i chokoladesmagen, smelter på tungen, og smager bare fuldstændig fantastisk. Brownien er lavet på dadler og mandler, og indeholder hverken raffineret hvidt sukker, gluten- og laktose. Brownie bitesene dyppes i mørk chokolade, og hakket pistacienødder, hvilket gør dem til små utrolig lækre konfekt stykker. – som virkelig er vanedannende, hvis jeg selv skal sige det 🙂

Disse brownie bites er et sundere alternativ til julens konfekt, hvilket kan være rigtig dejligt, hvis man gerne vil undgå for meget sukker og for meget af det fede konfekt.

Herhjemme forsvinder de som det første på konfektfadet, da de virkelig bare smager fantastisk.

Opskriften giver ca. 30 brownie bites, alt efter hvilken størrelse du selvfølgelig skære dem ud i.

Du kan også sagtens servere brownien hel, med smeltet chokolade og hakket pistacienødder på toppen.  

Det skal du bruge:

Pynt:

Sådan gør du:

  1. Mal mandlerne til fint mel i en minihakker.
  2. Udsten dadlerne og kom dem i en foodprocesser sammen med banan og æg, og blend det til en glat og ensartet masse.
  3. Opløs kaffen i vandet, og kom det ned til dadelmassen sammen med mandelmel og vaniljesukker, og blend det godt sammen.
  4. Smelt chokolade og smør i et vandbad, hæld det ned til dadelmassen, og blend det kort sammen.
  5. Kom dejen i et fad beklædt med bagepapir, og bag den ved 175 grader i 20-25 minutter. Stik en kødnål i kagen for at tjekke om den er færdigbagt. Der må ikke hænge dej fast på den.
  6. Lad kagen køle af, og stil den på køl til dagen efter.

Pynt:

  1. Blend pistacienødderne fint i en minihakker, og smelt chokoladen over et vandbad.   
  2. Skær brownien i mindre stykker, og dyp først bunden i den smeltet chokolade, og derefter i pistacienødderne.

TIP:

Opbevar dine brownie bites på køl, da de ellers godt kan bliver bløde i det.

Både den færdigbagte brownie, og bitesene kan opbevares på frost, og tøes op i køleskabet 2 timer før servering. Dette gør det utrolig nemt her i juletiden, da man hurtig kan have det lækreste konfekt klar, hvis man får gæster, eller hvis man bare har lyst til noget sundt og sødt, i den til tider lidt fede juletid.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *