Kager

Gateau marcel med cookie dough og chokolademousse

Denne her chokoladekage, amen den er for vild altså. Den er noget af det mest lækre, snasket og chokoladefyldige jeg til dato har smagt, – og jeg har altså smagt en del 🙂

Kagen består af en glutenfri cookie dough bund, med mørke chokolade stykker, – der toppes med verdens bedste chokoladekage, nemlig en gateau marcel, hvor 2/3 af dejen bages, og resten bruges som mousse ovenpå den bagte chokoladekage. Hele kagen drysses med kakaopulver, for lige at toppe chokolade oplevelsen.

Kagen skal bages dagen i forvejen, da den skal have tid til at sætte sig på køl – men jeg lover, at den er hele ventetiden værd, og så er den tilmed nem at lave 🙂

Opskriften får i her, og passer til 9 personer.   

DET SKAL DU BRUGE:

Gateau marcel:

  • 150 g. laktosefri smør, eller vegansk smørblok
  • 150 g. mørk chokolade
  • 1 tsk. instant kaffepulver
  • 100 g. æggeblommer (eller blommer fra 6 æg)
  • 150 g. sukker
  • 200 g. æggehvider (eller hvider fra 6 æg)
  • 1 spsk. kakaopulver (det skal drysse på toppen af kagen, når den er bagt og kølet af)

Cookie dough:

  • 60 g. blødt laktosefri smør, eller vegansk smørblok
  • 130 g. sukker
  • 130 g. glutenfri havregryn, eller havremel
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • 100 g. mørk chokolade
  • Lidt flagesalt

SÅDAN GØR DU:

Cookie dough:

  1. Pisk det bløde smør og sukker sammen i et par minutter, – det skal ikke piskes helt hvidt og luftigt.
  2. Blend havregrynene til fint mel, og bland det med bagepulver, vaniljesukker og flagesalt.
  3. Kom det ned i skålen til smør og sukker blandingen, og pisk det ganske kort sammen med ægget.
  4. Hak chokoladen groft, og vend det kort i cookie dough dejen.
  5. Beklæd et kvadratisk fad, (på ca. 20×20 cm.) med bagepapir, og fordel cookie dough’en heri.
  6. Stil den på køl imens du laver chokoladekage dejen.

Gateau marcel:

  1. Hak chokoladen i mindre stykker, og smelt det over et vandbad med smør og kaffe. Pas på med at det ikke bliver for varmt.
  2. Del æggene i blommer og hvider, og pisk blommerne luftig og hvidt med sukkeret.
  3. Vend forsigtig den smeltet chokolade i æggesnapsen, af et par omgange.
  4. Pisk æggehviderne stive, og vend også dem forsigtigt i til sidst.
  5. Fordel 2/3 dele af dejen ovenpå cookie dough bunden, og bag den i ovnen, med varmluft, ved 175 grader, i 25 minutter. Kagen skal stadig være en smule klæg inden i, hvis du stikker i den, men det sætter sig på køl.
  6. Gem resten af chokolademoussen i en lufttæt beholder, og fordel det ovenpå kagen, når den er kølet helt af.
  7. Lad chokoladekagen sætte sig på køl til næste dag, og drys den med kakaopulveret inden den skal spises 🙂

TIP:

Det er utrolig vigtigt, at vende tingene forsigtigt sammen, da den luft du har pisket ind i æggesnapsen og æggehviderne er med til at gøre kagen og moussen luftig og cremet.

Jeg har i denne opskrift brugt helt almindelig økologiske æg, som jeg deler i blommer og hvider. Dette gør jeg ofte når jeg bager til mig selv, og min familie. Hvis jeg f.eks. skal medbringe en kage til en fødselsdag, så bruger jeg pasteuriseret æggeblommer og hvider. Du gør selvfølgelig bare det, som du har det bedst med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *