Kager

Brownie med valnødder og dadler, toppet med en cremet chokolademousse, lavet på avokado

Denne brownie er virkelig lækker. – Den er svampet, snasket og uden raffineret sukker, gluten og laktose. Den er lavet på dadler, nødder og sødet med banan. Moussen på toppen er en blanding af avokado, kakao og piske æggehvider. Den er syndig og møg lækker.

Hvis man virkelig har lyst til noget sødt, men gerne vil undgå raffineret sukker og gluten, så kan denne klart anbefales. Man bemærker slet ikke, at den er lavet af gode sunde råvare, fremfor for sukker, mel og smør, som mange kager indeholder. Chokolademoussen på toppen er så cremet og luftig og slutter kagen perfekt af.

Det skal du bruge:

Opskriften er til 8 personer.

  • 100 g. mandler
  • 300 g. dadler, uden sten
  • 2 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kokosolie
  • 50 g. valnødder
  • 2 æg
  • 1 banan
  • 1 tsk. instant kaffe
  • 1/2 dl. vand
  • Foodprocessor

Til chokolademousse:

  • 2 avokadoer
  • 1/4 dl. vand
  • 1/2 spsk. kakao
  • 1,5 stk. æggehvider
  • 1,5 tsk. agavesirup

Sådan gør du:

Brownie:

  1. Mandlerne males til mel i foodprocessoren. De skal køres til de er helt fint malet.
  2. Lav kaffen klar. (1 tsk. instant kaffe blandes i 1/2 dl. kogene vand)
  3. Kom herefter dadler, kakao, bagepulver, kokosolie, æg, banan og kaffen i.
  4. Blend det hele til en ensartet masse.
  5. Hak valnødderne groft og vend dem i chokoladedejen med en dejskraber.
  6. Beklæd et fad (af mellemstørrelse) med bagepapir og kom dejen heri.
  7. Bag den ved 180 grader i ca. 30 minutter.
  8. Lad den køle helt af, inden du kommer chokolademoussen på.

Chokolademousse:

  1. Avokado, vand, kakao og agavesirup blendes helt glat i en foodprocessor eller en blender.
  2. Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
  3. Vend de stift pisket æggehvider sammen med chokoladecremen.
  4. Fordel moussen på toppen af brownien.
  5. Spis gerne brownien samme dag, hvor den er bedst.

TIP:

Hvis du gerne vil undgå raffineret hvidt sukker, kan du erstatte det med feks. banan, som også søder rigtig meget. Hvis du skal lave en æggesnaps kan du skifte sukkeret ud med sukrin eller sukrin gold.

Hvedemel, som indeholder gluten, kan erstattes af mandelmel (som jeg gør i min opskrift) eller havremel. Du kan sagtens købe feks. mandel- og havremel færdig lavt, men det tager virkelig ingen tid at lave selv – og så spare du også en del penge. Kokosmel kan også bruges som erstatning til hvedemel, men det afgiver en del smag, hvilken man skal være opmærksom på. Til en sundere udgave af drømmekage, vil kokosmelet feks. komme til sin fulde ret, pga. smagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *