Kager

Sunde og svampet chokolade muffins

Reklame for Vangsgaardtreat

Her får I opskriften på sunde og super svampet chokolade muffins, som også er gluten- og laktosefri, samt fri for hvidt raffineret sukker. – og som tilmed gemmer på grøntsager. Ja den er god nok 🙂

De sødes med dadler og banan, gemmer på revet squash og indeholder et hav af fibre fra glutenfri havremel – og ja, en masse lækker mørk chokolade.

Disse muffins smager så vanvittig godt, og ingen herhjemme bemærkede at vi var i den sunde-kage-afdeling. De tager ingen tid at bage, kan fryses, og sendes med i madpakkerne med god samvittighed. – so what’s not to like?

Opskriften får I her, og giver 12 lækre chokolademuffins.

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

  1. Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i en foodprocessor sammen med banan og æggene, og blend det til en cremet og glat masse.
  2. Riv squashen og rør det i dejen.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, og vend det i dejen sammen med olie og kaffe.
  4. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen som det sidste.
  5. Fordel chokoladedejen i 12 store muffins forme, og bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Stik en kødnål i en muffins, for at tjekke om de er færdigbagte.   

TIP:

Placere gerne dine muffins forme i en støbt muffins form, da den hjælper med at holde på formen, og giver en mere jævn afbagning af dine muffins.

Opbevare dine muffins i en lufttæt pose, enten på køkkenbordet eller på køl, i 3-4 dage. – og ja, de er stadig møg svampet på 4 dagen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *