Aftensmad

Bacon svøbt kyllingebryst fyldt med feta, soltørret tomat og timian

Disse fyldte kyllingebrystfileter er utrolig nemme at lave, og smager simpelthen så godt.

De fyldes med fetacreme med soltørret tomater og timian, og pakkes derefter ind i bacon.

Efter en tur i ovnen holder det sprøde bacon på saften, og gør så dine kyllingebrystfileter utrolig velsmagende sammen med fyldet.

De egner sig både til hverdag og som gæstemad, da de kan laves på 40 minutter, og smager helt fantastiske.

Servere dem evt. med denne pastasalat med ramsløgspesto, asparges og BBQ ristet mandler, eller en klassisk kold kartoffelsalat med purløg og et lækkert hvidløgsbrød.   

Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 4 stk. kyllingebrystfileter
  • 200 g. bacon i skiver
  • ½ bøtte laktosefri feta
  • 2 spsk. hakket soltørret tomater
  • 2 spsk. laktosefri fløde
  • 1 spsk. Frisk timian
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Mos fetaternene i en skål og rør det sammen med fløde, soltørret tomat, timian og lidt friskkværnet peber.
  2. Snit kyllingebrystfileterne op i den ene siden, så du laver en lomme i dem. Du skal ikke skære dem helt igennem.
  3. Fordel fetacremen i hver kyllingefilet, og rul baconen omkring dem, så de pakkes helt ind. Det passer med 3 skiver bacon til hver filet.
  4. Kom dem i et ildfast fad, og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 25-30 minutter, eller til de har en kerne temperatur på 75 grader.   

TIP:

Når man køber økologisk kylling, så køber du 100% rent kød. I konventionelle kyllinger sprøjes der en saltlage ind i kødet, som ofte fiser ud igen ved tilberedningen. Når kødet skal pakkes ind i bacon, så gør det hér en kæmpe forskel, da økologisk kylling ikke smider væske på samme måde, da det ikke indeholder saltlage. – og du undgår derfor at det bacon der vender ned af i fadet ved tilberedningen, ikke bliver kogt i en saltlage saft.

Jeg køber selv alt det økologiske kød, som jeg overhovedet kan få fingrene i. Hver gang jeg handler, så kigger jeg efter stop madspildsmærker, samt tilbud. Hvis jeg finder noget, så køber jeg det med hjem og kommer det i fryseren. På denne måde spare man både penge, og støtter op i kampen mod mindre madspild.

At leve økologisk kan på nogle områder godt være ret pebret, men ved at købe datovare, så sparer man altså ofte en hel del.

5 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *