Aftensmad

Nudelsalat med hakket kylling, grønt og asiatisk dressing

Reklame for Vangsgaardtreat

Her er en asiatisk inspireret nudelsalat med hakket kyllingekød, risnudler, masser af grøntsager og en soya/peanut dressing med lime. Den er dejlig krydret, men samtidig frisk i smagen, da alle grøntsagerne er i deres rå form. – så der er godt med bid i.

Nudelsalaten serveres kold, med varm/lun hakket kylling, saltet peanuts fra Vangsgaardtreat og en asiatisk dressing ved siden af.

Det er en rigtig nem og sund hverdagsret, som ingen tid tager at lave,- og både store samt små kan spise med, og så smager den bare fuldstændig fantastisk.

Den er også ganske genial til frokost dagen efter, så lav gerne en stor portion.

Opskriften passer til ca. 4 personer.  

Det skal du bruge:

Dressing:

  • 1 dl. soya
  • 2 tsk. smooth peanutbutter
  • Saften fra ½ lime
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du:

  1. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og blend det med en stavblender.
  2. Kog risnudlerne efter anvisningen på posen, og skyl dem i kold vand efterfølgende.
  3. Snit spidskålen fint, skær gulerødder, peberfrugt og forårsløg i skiver eller tern, og bland det hele sammen i en skål med risnudlerne.
  4. Steg kyllingekødet i en gryde eller på en pande, og krydder det med rød karrypasta. Justere evt. mængden efter hvor krydret/stærkt i ønsker det. (Hele familien spiste med på 2 tsk. rød karrypasta herhjemme)
  5. Kom det varme kyllingekød op i skålen, bland det godt sammen og servere peanuts og dressing ved siden af.

TIP:

Hvis de mindste ikke er så vilde med at tingene er blandet sammen (sådan er det til tider herhjemme), så kan du anrette grøntsager, nudler og kød hvert for sig på et fad til de mindste, og så kan alle spise med 🙂

Jeg salter ikke kødet, efter det er stegt, da soya er meget saltet i sig selv, og nudelsalaten derfor vil blive for saltet (efter min smag), når det hele blandes sammen. – men prøv dig gerne frem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *