Aftensmad

Galette med laks, spinat og kokosmælk

Reklame for Vangsgaardtreat

Her får du opskriften på en skøn og sundere galette med en glutenfri, sprød og sund tærtebund, fyldt med spinat, laks, forårsløg, rød karrypasta, kokosmælk og hytteost – sådan lidt asiatisk inspireret. Kanten pensles med mælk og drysses med sesam, som både gør den ekstra sprød og giver en virkelig god smag.

Det er en mild og børnevenlig galette, som du selv kan justere styrken på, ved at tilføje mere rød karrypasta.

En galette er en fransk tærte, hvor man folder kanten op om fyldet.

Det gør den både hurtig og nem at lave, og så er vi helt vilde med den sprøde kant som galetten får.

Denne tærtebund er en ernæringsforbedret en af slagsen, selvfølgelig glutenfri, og laves med havregryn, fuldkornsrismel, skyr og æg. Den er så simpel og nem, og skal blot røres sammen og rulles ud.

Vi fik en salat med spinat, tomater, avokado og feta til, som minder om denne her – og ellers får du lige lidt flere forslag til, hvad du også kan servere til.

Kålsalat med æble, vindruer og honning ristet nødder

Salat med fersken, tomat og avokado

Sommersalat med spinat, vandmelon, jordbær og mozzarella

Pastasalat med ramsløgspesto, asparges og BBQ ristet mandler

Opskriften på galetten får i her, og rækker til 4 personer til aftensmad.

DET SKAL DU BRUGE:

Glutenfri tærtedej:

  • 150 g. laktosefri skyr, naturel
  • 2 æg
  • 1 spsk. husk (den grønne)
  • 150 g. fuldkornsrismel
  • 100 g. havremel
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. vand

Fyld til galetten:

  • 2 håndfulde frisk babyspinat
  • 3 forårsløg
  • 225 g. fersk laks
  • 5 æg
  • 1 dl. kokosmælk
  • 1 tsk. rødkarry pasta
  • 150 g. laktosefri hytteost 
  • ½ dl. laktosefri mælk
  • Salt & frisk kværnet peber
  • Sesamfrø, fra Vangsgaardtreat

SÅDAN GØR DU:

  1. Rør æg, skyr og husk sammen, og lad det stå at trække i 5 minutter.
  2. Tilsæt mel og salt, rør det godt sammen, og ælt vandet ind i til sidst.
  3. Rul tærtedejen ud imellem 2 stykker bagepapir, til det har en tykkelse på 2 mm. Den skal ikke rulles for tyndt ud, da den så vil sprække, når du folder kanten op til sidst. Træk det øverste stykke bagepapir af, og løft tærtebunden op i et tærtefad, med bagepapiret på forneden. Lad kanten står, da et er den du skal folde ind over til sidst.
  4. Skyl og tør spinaten, fordel den ud i bunden af tærten, snit forårsløgene fint og kom dem ovenpå.
  5. Fjern skindet fra laksen, skær den i mindre stykker og fordel dem ovenpå grøntsagerne.
  6. I en skål piskes æg, kokosmælk, hytteost, rød karrypasta, salt og peber sammen, og det hældes ud over fyldet.
  7. Fold nu kanten ind over fyldet hele vejen rund, pensel den med mælk og drys sesam på.
  8. Bag galetten ved 180 grader i 45 minutter.

TIP:

Sørg for at tørre dine grøntsager af til tærten, efter du har skyllet dem. Vådt fyld giver en våd og ubagt tærtebund, og det vil vi rigtig gerne undgå.

En traditionel galette bages uden en tærteform, men jeg kan godt lide at bruge en, da den hjælper med at holde lidt på fyldet og æggemassen. Hvis du vil bage den uden, så kom lidt mindre æggemasse i og giv den lidt mindre tid i ovnen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *