Aftensmad

Chili sin carne med guacamole, cremefraiche og ostebrød

Hvis vi skal have en kødfri ret herhjemme, så er denne lækre chili sin carne altid en favorit. Den smager fuldstændig fantastisk, er hamende sund, virkelig mættende og meget børnevenlig, da jeg holder lidt igen med det stærke, for at Sophia også kan spise med. Du kan selvfølgelig tilsætte mere stærk paprika eller chili, hvis du ønsker en stærkere udgave.

Denne chili sin carne egner sig også super godt til alle ens grøntsagsrester, da du stort set kan komme alle slags grøntsager i. – både hvis du har en rest tilberedte grøntsager eller en gammel rynken gulerod 🙂  

Retten skal stå og småsimre i 2 timer, hvor smagen fra alle dine grøntsager og krydderrier får lov til at udvikle sig til en fantastisk kødfri kødsauce, hvor ingen vil bemærke, at der faktisk slet ikke er kød i 🙂

Det skal du bruge:

Opskriften er til 4 personer.

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 store gulerødder
  • 1 rød snack peber
  • 1 squash
  • 2 håndfulde fint snittet spidskål
  • 1 dåse kidneybeans
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 tsk. Stærk paprika
  • 1,5 tsk. Kanel
  • 1,5 tsk. Stødt koriander
  • 1 tsk. Stødt spidskommen
  • 1 spsk. flydende grøntsagsboullion
  • 2 dåser vand (brug dåsen fra de hakket tomater)
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 40 g. mørk chokolade
  • 1,5 tsk. Salt
  • 2 dl. rice mix fra Urtekram
  • Friskkværnet peber
  • Lidt olivenolie til gryden

Ostebrød:

  • 2 tortilla pandekager
  • ½ pose vegansk revet ost fra Herbivora (fra Rema 1000)

1 portion guacamole

Her er rice mixen fra Urtekram, som jeg bruger.

Sådan gør du:

  1. Start med at klargøre alle grøntsagerne.
  2. Fintsnit løget, pres hvidløgene, skær gulerødderne i små tern, del peberfrugten på langs og skær den i skiver, riv squashen groft og fintsnit spidskålen.
  3. Varm lidt olie i en stor gryde og svits løgene heri i et par minutter.
  4. Kom alle de andre grøntsager i gryden  og svits det hele i 2-3 minutter, imens du rører rundt i det et par gange.
  5. Tilsæt herefter alle de andre ingredienser, undtagen bønnerne og rice mix.
  6. Lad nu din chili sin carne stå og små simre i 2 timer, imens du rører rundt i den et par gange.
  7. Kom rice mix i og lad det koge videre i yderligere 30 minutter.
  8. Kom bønnerne i som det sidste og lad retten koge i et par minutter inden du smager den til.

Ostebrød:

  1. Fordel det revet ost på den ene halvdel af begge tortilla pandekager og fold dem sammen, så du har en halv cirkel. Kom også lidt revet ost på toppen af pandekagerne. 
  2. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter.

Servere din chlili sin carne med laktosefri cremefraiche og verdens bedste guagamole.

TIP:

Jeg fandt en pose rice mix fra Urtekram i Netto på et tidspunkt, som indeholder linser, quinoa, røde ris og basmati ris. Den gør sig fantastisk i denne chili sin carne, da den tilføjer ekstra protein, i form af linser og quinoa. Du kan sagtens undlade det helt, eller erstatte det med f.eks. ren quinoa, linser eller ris. Kog din chili sin carne videre efter anvisningen på posen, alt afhængig af, hvad du bruger.

Jeg synes det giver en chili, båd med og uden kød, en rigtig god smag og konsistens. De bidrager med struktur og så hjælper det til med at jævne retten, da de suger noget af væsken til sig.

Retten er fryseegnet, så lav endelig en ekstra stor portion og frys ned. På denne måde har du altid et sundt og nærende måltid lige ved hånden 🙂

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *