Aftensmad,  Brød,  Madpakken

Glutenfri hotdogsbrød

Disse hotdogsbrød er nok det mest luftige og svampet glutenfrit bagværk jeg til dato har bagt.

De er helt ubeskrivelige gode, og smager virkelig godt. De er luftige og bløde, ligesom et almindeligt hvede hotdogsbrød, og så gemmer de samtidig på lidt fuldkorn iform af havremel og fuldkornsrismel.

Brødene kan også bruges som små sandwichbrød, eller til en lækker og sprød panini – så bag evt. en dobbelportion, så du har et lille lager i fryseren, så det hele skal være nemt og gå hurtigt.

Opskriften giver 10 hotdogsbrød.

Det skal du bruge:

  • 6 dl. lunken vand
  • 25 g. gær
  • 40 g. HUSK, den gule
  • ½ dl. smagsneutral olie, f.eks. raps
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. dadelsirup, eller ahornsirup
  • 100 g. havremel
  • 100 g. fuldkornsrismel
  • 100 g. rismel
  • 80 g. maizena
  • 70 g. kartoffelmel

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt herefter HUSK. Pisk det godt sammen ved mellem hastighed, på en køkkenmaskine, i 5 minutter. Lad herefter gelemassen trække i 10 minutter.
  2. Bland imens meltyperne og salt sammen i en skål.
  3. Skift piskeriset ud med en dejkrog, og rør olie og sirup ind i gelemassen.
  4. Hæld det halve af melblandingen i og lad nu dejen køre/røre i 5 minutter.
  5. Tilsæt det sidste af melet og lad dejen køre/røre videre i 20 minutter ved mellem hastighed.
  6. Saml dejen til en kugle i røreskålen med dine hænder, og kom husholdningsfilm samt et mørkt klæde hen over. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
  7. Del dejen i 10 stykker, og form dem som hotdogsbrød.
  8. Kom dem på en bageplade med bagepapir, og beklæd pladen med husholdningsfilm samt et mørkt klæde igen. Lad dem efterhæve i yderligere 1 time.
  9. Bag dine hotdogsbrød ved 200 grader i 30 minutter.

Servere dem evt. som en veggidog, som på billedet her, og med en hjemmelavet agurksalat 🙂

TIP:

Her kommer et par af mine glutenfrie bagetips, som jeg synes medvirker til, at mine glutenfrie brød lykkes:

  • En glutenfri dej SKAL køre/røres i lang tid på din køkkenmaskine. Det medvirker til at alt melet bliver optaget ordentligt, samt det skaber en luftig struktur i dit brød efter det er bagt.
  • Når din dej skal hæve, så får du det bedste resultat, hvis den hæver lufttæt. Det holder på fugten i dejen, og medvirker til et svampet bagværk. Jeg beklæder altid mine skåle og bageplader med husholdningsfilm, og sikre mig, at det slutter helt tæt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *