Kager,  Madpakken,  Morgenmad

Sunde havrebars med æble, crumble og pekannødder

Reklame for Vangsgaardtreat

Hvis du ikke har den store sult om morgen, eller bare ikke har tid til morgenmad, så er disse gluten- og laktosefri havrebars et virkelig godt forslag til en morgenmad på farten, eller som en sund snack.

De består af en havrebund med kanel, kardemomme og vanilje, en midte af en syrlig æblekompot, og en sprød crumble på toppen med kakaonibs og pekannødder.  

Det er en mættende lille bar, som indeholder masser af kostfibre, proteiner, sunde fedtsyrer, antioxidanter samt vitaminer og mineraler. Den er genial til morgenmad, som et eftermiddagsmåltid – og kan også sagtens sendes med de mindste i madpakken, til formiddagspausen.

Havrebarsene er uden tilsat sukker, og indeholder kun naturligt sukker fra honning og æblerne.

Hvis du også kunne være interesseret i andre sunde og nemme morgenmads-snack ideer, så kig med her.

Sunde og veganske glutenfri morgenvafler

Glutenfri blåbærmuffins

Flapjacks med gojibær og kokos

Raw snickers kage      

Opskriften får i her, og giver 6 bars.

DET SKAL DU BRUGE:

Havrebund:

  • 150 g. glutenfri havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • Lidt salt
  • 2 æg

Æblekompot:

  • 300 g. æbler, skrællet og uden kernehus (ca. 3 stk.)
  • Lidt vand

Havrecrumble:

SÅDAN GØR DU:

Havrebund:

  1. Blend havregrynene til mel, – der må gerne være lidt struktur tilbage i grynene, og bland det med de resterende tørre ingredienser.
  2. Kom æggene i, og rør det godt sammen. Brug evt. dine hænder til at samle dejen med.
  3. Beklæd en brødform med bagepapir, og fordel havrebunds dejen heri, i et lige og jævn lag. Tryg den gerne ud med dine fingre, og bag bunden ved 180 grader i 10 minutter.

Æblekompot:

  1. Skræl og fjern kernehuset i æblerne, skær dem i mindre stykker, og kom dem op i en gryde med lidt vand. Kog æble op, og lad det småsimre i 10 minutter, eller indtil æblerne er møre. 
  2. Fordel kompotten ovenpå den bagte havrebund.

Havrecrumble:

  1. Hak pekanødderne groft, og bland dem med havregryn, kakaonibs og vaniljepulver i en skål.
  2. Smelt honningen (hvis den ikke er flydende), og rør den i havreblandingen.
  3. Fordel crumblen ovenpå æblekompotten, og bag kagen yderligere i 10 minutter ved 180 grader.

Lad kagen køle helt af, og del den i 6 lige store stykker.

TIP:

Opbevare dine havrebars på køl, i en lufttæt beholder, hvor de kan holde sig i 4 dage.

Hvis du ikke har glutenallergi, så bruger du blot almindelig havregryn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *