Glutenfrie blåbær muffins
Disse blåbær muffins er udelukkende lavet af ingredienser, som jeg spiser til morgenmad (på nær bagepulver) – og er derfor en genial morgenmad til at tage med på farten. De er gluten- og laktosefrie og indeholder både gode kilder til kulhydrater, proteiner og fedt. De fungere også glimrende i ungernes madpakker, og hvilket barn bliver ikke begejstret når de får at vide, at de har fået en muffins med i madpakken – Sophia hoppede og dansede ihvertfald 🙂
De gør sig også ganske godt, når den lille eftermiddags sult melder sig.
Opbevare dem på køl i en lufttæt beholder, hvor de holder sig friske, svampet og lækre i 3-4 dage 🙂
Det skal du bruge:
Opskriften giver 12 muffins.
- 100 g. glutenfri havregryn
- 50 g. mandler
- 1 tsk. Bagepulver
- 2 tsk. Dadelsirup eller agavesirup
- 1 Banan
- 2 æggehvider
- 100 g. blåbær, fra frost eller friske
- 1 dl. laktosefri yoghurt naturel
- 45 g. smørbar eller blødt laktosefri smør
- Kokosflager til toppen
Sådan gør du:
- Blend havregryn og mandler til fint mel i en minihakker.
- Kom det over i en skål og tilsæt bagepulver.
- Blend nu banan, dadelsirup, smør og yoghurt i minihakkeren og vendt det i skålen med havregryn og mandelmelet.
- Kom blåbær i og vend det hele sammen.
- Pisk æggehviderne stive i en ren skål og vend dem herefter forsigtigt i dejen.
- Fordel dejen i en muffins bageplade med plads til 12, og drys med kokosflager på toppen af hver muffins.
- Bag dem i ovnen ved 175 grader i 16-18 minutter.
- Stik i dem med en kødnål for at se om de er færdigbagte. Der må ikke hænge dej ved på kødnålen, når du trækker den op igen.
TIP:
Drys evt. med hakket mørk chokolade på toppen af halvdelen af dine muffins – eller skift blåbærene ud med hvad du lige har i fryseren af andre bær.
De kan sagtens fryses ned, så du altid har et sundt lille måltid ved hånden – eller en nærende lille overraskelse til ungernes madpakker 🙂