Aftensmad

Flødekartofler med tomat og brændt peberfrugt

Flødekartofler er altid er hit herhjemme, og så kan man jo spise det til alt – eller det kan vi i hvert fald 🙂 Disse er lavet med tomatpure, som jeg blender ud i fløden, samt en anelse cayennepeber – og jeg lyver ikke når jeg siger, at de er noget nær de bedste flødekartofler jeg har smagt. Min manden var i hvert fald hurtig til at spørge til, hvornår jeg lavede dem igen 🙂

Opskriften får i her, og er til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 1 kg. kartofler
  • 1 mellemstort løg
  • 500 ml. laktosefri fløde
  • 2 spsk. tomatpuré
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. salt
  • ½ rød snack peber
  • Frisk kværnet peber

Sådan gør du:

  1. Kartoflerne vaskes og skæres i skiver på 0,5 cm. i tykkelsen.
  2. Fint snit løget, og bland det med kartoffelskiverne i et ildfast fad. (jeg bruger et lasagne fad)
  3. I en skål piskes tomatpuré, krydderierne og fløden let sammen, og hældes over kartofler.
  4. Kom den halve røde snackpeber på toppen, og bag flødekartoflerne ved 160 grader i 1,5 time, eller til de er møre.

TIP:

Behold gerne skrællen på kartoflerne, da de fleste fibre, B- og C-vitaminer sidder dér og lige under skrællen. Vask og gnub dem i stedet rene med en svamp.

Hvis du er til andre smagsgivere end de klassiske flødekartofler, så kan jeg varmt anbefale disse flødekartofler med ramsløg og porre, som også smager helt fantastisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *