Kager

Nøddemarengs med chokolademousse, kaffe og friske bær

Nøddemarengs med hasselnødder, en cremet chokolademousse med et lille strejf af kaffe (den nemme og hurtigste chokolademousse af slagsen) og masser af friske, syrlige og søde bær. Det er virkelig en lækker kombination, og en fantastisk kage som bare smager helt vild godt. Den er både vild nem at gå til, og tager ingen tid at lave når først nøddemarengsen er bagt.

Kagen passer perfekt til alt fra fødselsdage, weekend, eftermiddagshygge eller til aftenskaffen.

Opskriften får i her, og passer til ca. 8 personer.

DET SKAL DU BRUGE:

Nøddemarengs:

 • 5 æggehvider
 • 150 g. hasselnødder
 • 250 g. sukker
 • 1 spsk. eddike

Chokolademousse:

 • 2,5 dl. laktosefri fløde
 • 1 tsk. instant kaffe
 • 1 dl. kakaopulver
 • 1 tsk. vaniljepulver

Og masser af friske blåbær, brombær, hindbær og jordbær

SÅDAN GØR DU:

Nøddemarengs:

 1. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt af gangen imens du stadig pisker. Brug gerne en køkkenmaskine til dette, da der skal piskes længe og med en god medium/kraftig hastighed. Marengsen bliver sejere i konsistensen, jo længere tid der piskes, hvilket er helt korrekt. Den er færdig når du ikke længere kan fornemme sukkeret i marengsen, hvilket ca. tog 12 minutter her. Tilsæt eddiken og pisk det kort ind i.
 2. Hak hasselnødderne i en minihakker, så der stadig er grove stykker i – det skal ikke været helt fint.
 3. Vend vaniljepulver og de hakket hasselnødder i marengsen, og smør den ud på en bageplade med bagepapir på. Bag marengsen ved 120 grader i 1,5 time. (Læs mine TIPS til en marengs længere nede på siden)

Chokolademousse:

 1. Kom alle ingredienserne i en skål, og pisk det til en luftig og cremet.
 2. Kom chokolademoussen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og den er nu klar til brug.

Samling af kagen:

 1. Skyl, rens, tør og snit alle bærrene.
 2. Pres marengsen lidt sammen med dine hænder, sprøjt små dytter af chokolademousse ud herpå, og pynt med masser af friske bær.

Servere den gerne samme dag.

TIP:

Til en vellykket marengs:

En marengs skal piskes længe, altså sådan ca. 15 minutters tid længe. Alt sukkeret skal nemlig være opløst inden den er færdig pisket og klar til bagning. Hvis ikke du får opløst alt sukkeret, så kan du fornemme det i din bagte marengs, da det knaser når du spiser den. – og det er vi ikke interesseret i. Kun en knasende sprød overflade, med et chewy indre.

Eddiken tilsætter vi for at den holder sin flotte form, når den bliver bagt. – og bare rolig, du kan ikke smage det.

Når du skal smøre din marengs ud på bagepapiret, så tegn evt. efter en springform, hvis den færdige kage skal kunne passe på et bestemt fad. Du kan også bage den i en springform eller bage den som en aflang kage – det er helt op til dig. Vær OBS. på, at den dog hæve lidt op under bagning.

Når din marengs er færdigbagt, så åben ovnen og lad den stå derinde imens den køler af. Luk ovnlågen, og lad den stå derinde indtil du skal bruge den. Den kan sagtens stå derinde til dagen efter.

En marengs skal opbevares tørt  og lufttæt indtil brug, da den ellers bliver blød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *