Aftensmad

Blomkålssuppe med kalkunbacon og persille

Jeg havde en pose frosne blomkålsris liggende i fryseren, som blev tryllet om til denne cremet og lækre blomkålssuppe. – og de er jo intet mindre end geniale til en suppe. Du slipper for snittearbejdet, og så kan du ofte købe en pose økologisk blomkålsris billigere end et frisk blomkålshoved.

Blomkålsrisene koges med løg, hvidløg og kartofler, og smages til med lidt fløde, salt og grøntsagsbouillon. Servere suppen med sprødstegt kalkunbacon, frisk hakket persille og knasende sprøde rugbrødscroutoner.

Blomkålssuppen er virkelig en favorit herhjemme hos alle mand, – og smager på ingen måde af kål eller prut, eller hvad det kære kålhoved nu ellers har af ry og omtale.

Rugbrødscroutoner med havsalt

Hvis suppe trangen for alvor nu har meldt sig, så prøv også gerne en af mine andre supper.

Kartoffelporresuppe (mindre meget om blomkålssuppen)

Græskarsuppe med kokos, quinoa og ristet græskarkerner

Cremet italiensk tomatsuppe med parmesan

Jordskokkesuppe med sprødt bacon, persille og ristet haselnødder

Krydret karrysuppe med nøddefløde og quinoa   

Minestrone suppe

Græskarsuppe med kokos, quinoa og ristet græskarkerner (indeholder reklamelinks)

Opskriften på denne blomkålssuppe får du her, og er til 4 personer.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 1 pose frosne blomkålsris, 350 g.
  • 350 g. kartofler, ca. 6 stk.
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 8 dl. grøntsagsbouillon (læs i mit TIP længere nede i opskriften)   
  • 1 dl. lakosefri fløde
  • 2 pakker kalkunbacon
  • 1 lille potte frisk persille
  • Sprøde rugbrødscroutoner (læs i mit TIP længere nede i opskriften)
  • Salt

SÅDAN GØR DU:

  1. Skræl og del løget og hvidløgene i mindre stykker, og svits det af i lidt olivenolie i en gryde.
  2. Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern og kom dem op i gryden sammen med blomkålsrisene.
  3. Hæld boullion ved, og kog suppen i 15 minutter.
  4. Steg imens dit kalkunbacon i ovnen, på en bageplade med bagepapir, ved 180 grader i 10-15 minutter.
  5. Blend suppen helt glat og cremet med en stavblender, og smag den til med fløde og salt. Justere evt. konsistensen med lidt mere væske, hvis du synes den er for tyk.
  6. Kog suppe op, og servere den med sprødt kalkunbacon, frisk hakket persille og rugbrødscroutoner.

TIP:

Jeg bruger grøntsagsbouillonen fra A-Vogel Herbamare, som er fyldt med smag og kraft. Den giver en virkelig god dybde til dine retter, og er den eneste jeg bruger herhjemme, når jeg anvender bouillon.    

Når du skal lave sprøde rugbrødscroutoner, så kan du bruge lige det rugbrød du vil. Jeg skærer mit hjemmebagte glutenfri rugbrød ud i tern, og rister det i ovnen (uden olie) med salt, hvidløgspulver, timian og rosmarin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *