Aftensmad,  Frokost

Kartoffel porresuppe

Helt klassisk og cremet kartoffel porresuppe serveret med sprøde bacontern, syrlig cremefraiche og frisk purløg på toppen – det er altså virkelig en sikker vinder. Supper er rigtig nem at lave, smager helt fantastik og er hos os en kæmpe favorit, som vi både spiser til hverdag og i weekenden.

Suppen mætter rigtig godt i sig selv, men du kan sagtens servere brød til den, som man jo kan sidde og dyppe ned i – eller komme et godt lag tandsmør på.

Jeg elsker virkelig suppe, så jeg giver jer lige nogle af mine favoritter her:

Græskarsuppe med kokos, quinoa og ristet græskarkerner

Jordskokkesuppe med sprødt bacon, persille og ristet hasselnødder

Minestrone suppe   

Cremet italiensk tomatsuppe med parmesan

Græskarsuppe med kokos, quinoa og ristet græskarkerner

Opskriften på denne herlige kartoffel porresuppe får i her, og passer til 4 personer.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 800 g. kartofler
  • 2 porre
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. grøntsagsboullion (jeg bruger Herbamare fra A.Vogel)
  • 1,6 liter vand
  • 2 dl. laktosefri fløde
  • Salt
  • Frisk kværnet peber
  • Lidt olivenolie

Tilbehør:

  • 2 pakker bacon i tern
  • 1 potte purløg, finthakket
  • 1 bøtte laktosefri cremefraiche

SÅDAN GØR DU:

  1. Skær kartofler, porre, løg og hvidløg i mindre stykker, og svits det kort af i lidt olivenolie i en gryde.
  2. Hæld vand og boullion ved, og kog det i 20 minutter.
  3. Steg imens baconternene sprøde, og hæld dem bagefter ud på en tallerken med et stykke køkkenrulle på, så det kan suge fedtstoffet.
  4. Blend suppen helt glat og cremet med en stavblender, hæld fløden i og smag den til med salt og friskkværnet peber. Kog den op, og servere den med sprøde bacontern, en klat cremefraiche og frisk purløg.

TIP:

Brug gerne kartoflerne med skræl, hvis den selvfølgelig er fin, da det er heri alle de gode vitaminer og mineraler gemmer sig. Brug også gerne hele porren, minus roden selvfølgelig 🙂 Suppen bliver mere grøn i farven, når du også bruger toppen af porren, men den smager stadig ligeså fantastisk og vi undgår madspil. – og det kan vi jo rigtig godt lide 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *