![](https://usercontent.one/wp/www.dorthethisgaard.dk/wp-content/uploads/2022/11/Kartoffel-porresuppe3.jpg?media=1720796243)
Kartoffel porresuppe
Helt klassisk og cremet kartoffel porresuppe serveret med sprøde bacontern, syrlig cremefraiche og frisk purløg på toppen – det er altså virkelig en sikker vinder. Supper er rigtig nem at lave, smager helt fantastik og er hos os en kæmpe favorit, som vi både spiser til hverdag og i weekenden.
Suppen mætter rigtig godt i sig selv, men du kan sagtens servere brød til den, som man jo kan sidde og dyppe ned i – eller komme et godt lag tandsmør på.
Jeg elsker virkelig suppe, så jeg giver jer lige nogle af mine favoritter her:
Græskarsuppe med kokos, quinoa og ristet græskarkerner
Jordskokkesuppe med sprødt bacon, persille og ristet hasselnødder
Cremet italiensk tomatsuppe med parmesan
![](https://usercontent.one/wp/www.dorthethisgaard.dk/wp-content/uploads/2022/11/Graeskarsuppe-med-kokosmaelk-quinoa-og-ristet-graeskerner1-500x536.jpg?media=1720796243)
Opskriften på denne herlige kartoffel porresuppe får i her, og passer til 4 personer.
DET SKAL DU BRUGE:
- 800 g. kartofler
- 2 porre
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. grøntsagsboullion (jeg bruger Herbamare fra A.Vogel)
- 1,6 liter vand
- 2 dl. laktosefri fløde
- Salt
- Frisk kværnet peber
- Lidt olivenolie
Tilbehør:
- 2 pakker bacon i tern
- 1 potte purløg, finthakket
- 1 bøtte laktosefri cremefraiche
SÅDAN GØR DU:
- Skær kartofler, porre, løg og hvidløg i mindre stykker, og svits det kort af i lidt olivenolie i en gryde.
- Hæld vand og boullion ved, og kog det i 20 minutter.
- Steg imens baconternene sprøde, og hæld dem bagefter ud på en tallerken med et stykke køkkenrulle på, så det kan suge fedtstoffet.
- Blend suppen helt glat og cremet med en stavblender, hæld fløden i og smag den til med salt og friskkværnet peber. Kog den op, og servere den med sprøde bacontern, en klat cremefraiche og frisk purløg.
![](https://usercontent.one/wp/www.dorthethisgaard.dk/wp-content/uploads/2022/11/Kartoffel-porresuppe-500x500.jpg?media=1720796243)
TIP:
Brug gerne kartoflerne med skræl, hvis den selvfølgelig er fin, da det er heri alle de gode vitaminer og mineraler gemmer sig. Brug også gerne hele porren, minus roden selvfølgelig 🙂 Suppen bliver mere grøn i farven, når du også bruger toppen af porren, men den smager stadig ligeså fantastisk og vi undgår madspil. – og det kan vi jo rigtig godt lide 🙂
Du vil muligvis også synes om
![](https://usercontent.one/wp/www.dorthethisgaard.dk/wp-content/uploads/2024/01/Rustik-bondesuppe-med-kylling3-500x380.jpg?media=1720796243)
Rustik bondesuppe med kylling
24. januar 2024![](https://usercontent.one/wp/www.dorthethisgaard.dk/wp-content/uploads/2024/04/Kartoffelsalat-med-karry-og-foraarsloeg-500x380.jpg?media=1720796243)
Kartoffelsalat med karry og forårsløg
17. april 2024![](https://usercontent.one/wp/www.dorthethisgaard.dk/wp-content/uploads/2020/09/Vegansk-mayonnaise.jpg?media=1720796243)