Kartoffel porresuppe
Helt klassisk og cremet kartoffel porresuppe serveret med sprøde bacontern, syrlig cremefraiche og frisk purløg på toppen – det er altså virkelig en sikker vinder. Supper er rigtig nem at lave, smager helt fantastik og er hos os en kæmpe favorit, som vi både spiser til hverdag og i weekenden.
Suppen mætter rigtig godt i sig selv, men du kan sagtens servere brød til den, som man jo kan sidde og dyppe ned i – eller komme et godt lag tandsmør på.
Jeg elsker virkelig suppe, så jeg giver jer lige nogle af mine favoritter her:
Græskarsuppe med kokos, quinoa og ristet græskarkerner
Jordskokkesuppe med sprødt bacon, persille og ristet hasselnødder
Cremet italiensk tomatsuppe med parmesan
Opskriften på denne herlige kartoffel porresuppe får i her, og passer til 4 personer.
DET SKAL DU BRUGE:
- 800 g. kartofler
- 2 porre
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. grøntsagsboullion (jeg bruger Herbamare fra A.Vogel)
- 1,6 liter vand
- 2 dl. laktosefri fløde
- Salt
- Frisk kværnet peber
- Lidt olivenolie
Tilbehør:
- 2 pakker bacon i tern
- 1 potte purløg, finthakket
- 1 bøtte laktosefri cremefraiche
SÅDAN GØR DU:
- Skær kartofler, porre, løg og hvidløg i mindre stykker, og svits det kort af i lidt olivenolie i en gryde.
- Hæld vand og boullion ved, og kog det i 20 minutter.
- Steg imens baconternene sprøde, og hæld dem bagefter ud på en tallerken med et stykke køkkenrulle på, så det kan suge fedtstoffet.
- Blend suppen helt glat og cremet med en stavblender, hæld fløden i og smag den til med salt og friskkværnet peber. Kog den op, og servere den med sprøde bacontern, en klat cremefraiche og frisk purløg.
TIP:
Brug gerne kartoflerne med skræl, hvis den selvfølgelig er fin, da det er heri alle de gode vitaminer og mineraler gemmer sig. Brug også gerne hele porren, minus roden selvfølgelig 🙂 Suppen bliver mere grøn i farven, når du også bruger toppen af porren, men den smager stadig ligeså fantastisk og vi undgår madspil. – og det kan vi jo rigtig godt lide 🙂