Aftensmad

Sundere cremet pasta med pølser, parmesan og grøntsager

Her får i opskriften på en lækker og nem pastaret med glutenfri spaghetti, ristet svampe, brændt peberfrugt, spinat og pølser, – vendt sammen i en sundere cremet sauce lavet med parmesan, laktosefri mælk og timian. Servere enten pastaretten vendt sammen, eller hver for sig, hvis det fungere bedre for jer.

Det er nemt og sundt hverdagsmad, som passer perfekt til de lidt travle dage, da pastaretten kan laves klar på under 30 minutter.

Opskriften får i her, og passer til 2 personer.

DET SKAL DU BRUGE:

 • 200 g. GF. spaghetti (rå)
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 rød snack peber
 • 200 g. svampe
 • 1 stor håndfuld frisk spinat
 • 50 g. parmesan
 • 6 wiener pølser
 • 2 dl. laktosefri mælk
 • 1 tsk. timain
 • Frisk kværnet peber
 • Salt
 • Olivenolie

SÅDAN GØR DU:

 1. Spaghettien koges efter anvisningen på pakken. Klargør imens resten.
 2. Skær peberfrugten i grove tern, og svits dem af på en pande i lidt olie, ved høj varme. De må gerne branke lidt. Rens svampene, skær dem i kvarte og kom dem på panden sammen med fint snittet løg, og svits det hele godt af sammen. Kom det op i en skål, og stil det til side.
 3. Skær pølserne i mindre stykker, og steg dem af på samme pande i lidt olie. Hæld peberfrugt og svampeblandingen ved, pres hvidløget i og kom spinaten på. Steg det kort, indtil spinaten er faldet sammen.
 4. Riv parmesanen fint, og kom det op i panden sammen med mælk og timian. Lad det koge op i 1 minut, og hæld det derefter over den kogte og drænede spaghetti, hvor det hele vendes sammen. Smag pastaretten til med salt og frisk kværnet peber.

TIP:

Hvis du vil have en lidt mere cremet udgave, så erstatter du bare mælken med laktosefri fløde.

Parmesan ost er fri for laktose når det er lagret i 12 måneder. Dette ser du på indpakningen, da det er angivet der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *