Aftensmad,  Frokost

Krydret karrysuppe med nøddefløde og quinora

Reklame for Vangsgaardtreat.

Her er der virkelig skruet op for de antiinflamatoriske krydderrier.

Ingefær, gurkemeje, hvidløg, karry og spidskommen er nogle af de smage du møder i denne suppen. Den er varm og krydre i smagen, men uden at være stærk, stærk. Den smager fantastisk og kan spises både til frokost og aftensmad.

Denne udgave er vegansk, men du kan sagtens tilføje kylling eller fisk i retten, hvis du ønsker lidt kød.

Opskriften er til 2 personer.  

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

  1. Start med at klargøre grøntsagerne.
  2. Skræl og del løg og hvidløg i grove tern. Vask ingefær og gurkemeje og skær dem i små tern (behold skrællen på)
  3. Æble, gulerod og squash skæres i grove tern.
  4. Varm kokosolien i en gryde og steg løg, hvidløg, ingefær, gurkemeje og æble i et par minutter heri.
  5. Kom gulerod og squash ved og steg videre i et par minutter.
  6. Tilsæt karry, spidskommen og stærk paprika og brænd dem af nede i gryden med grøntsagerne. (Det må ikke brænde på, krydderrierne skal blot varmes igennem for at frigive smagen)
  7. Kom vand og grøntsagsboullion ved og lad det koge i 20 minutter.
  8. Kog quinoraen i 20 minutter, imens suppen stå og koger. (Den skal koges i forholdet 1:2)
  9. Blend suppen med en stavblender til den har en glat konsistens.
  10. Kom nøddefløden i, kog suppen op og smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft. 

Servere suppen med quinora i og frisk timian på toppen 🙂

TIP:

Quinora går ind under kategorien superfoods, og med sit høje indhold af proteiner, fibre og sunde fedtsyrer (Omega-3) er det virkelig små sundhedsbomber.  

Quinora er fantastisk at bruge i en suppe, da det bidrager til en større mæthedsfornemmelse, pga. de gode fibre og proteiner. Det egner sig også perfekt koldt, f.eks. i en salat – eller som erstatning for ris og pasta, da det er glutenfrit.

Quinora findes i flere forskellige farver – sort, hvid og rød, og har lidt en nøddeagtig smag. De hvide quinora indeholder dog ikke ligeså mange fibre, da det er afskallede frø. Dvs. Fibrene som sidder i skallen er slebet af.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *