Vegansk mayonnaise
En vegansk mayonnaise er super nem og simpelt at lave. Alle ingredienserne blandes i en skål eller i et litermål og blendes med en stavblender. Her handler det ikke om at tilsætte olien gradvis, nej – det er bare i med det hele på én gang 🙂 Super nemt.
Mayonnaisen bliver så lækker blød og cremet i konsistensen, faktisk bedre end en almindelig mayonnaise, hvis i spørger mig – og så er det tilmed også billigere at lave 🙂
Opskriften her er på en basis mayonnaise, som du kan tilsætte alverdens for smag til.
Kom feks. hvidløg i og du har en aioli eller lidt karry og du har den lækreste karrycreme.
Det skal du bruge:
- 2 dl. Soyamælk
- 1 spsk. Sennep
- 3 tsk. Citronsaft
- 2 tsk. Æbleeddike
- 1,5 tsk. Salt
- 4 dl. Smagsneutral olie, feks. Rapsolie
Sådan gør du:
- Alle ingredienser, undtaget olien, kommes i en skål eller et litermål. Jeg bruger et litermål, som har en smal bund og en høj kant.
- Hæld olien i og blend det sammen med en stavblender.
- Mayonnaisen emulgere (tykner) med det samme, men sørg for det hele er blandet godt.
Opbevare din veganske mayonnaise på køl i ca. 2 uger, hvis du ikke har andre smagsgivere i.
Hvis du feks. har lavet aioli kan den holde sig i 4-6 dage.
TIP:
Hvis din mayonnaise på forunderligvis skulle skille, så kan du samle den igen med en lille smule vand.
Jeg har dog aldrig oplevet det, så hvis du følger opskriften, så skulle du gerne være home safe 🙂
Prøv feks. at skifte den almindelig mayonnaise ud i denne cæsarsalad med denne veganske udgave, eller i denne tunsalat med cornichoner og dild.
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: