Aftensmad

Fyldt andebryst med abrikoser, pistacie og timian

Reklame for Vangsgaardtreat

Saftige og smagsfulde andebryster, fyld med søde tørret abrikoser, pistacienødder, timian og syrlige æbletern – dét er altså virkelig lækkert, og super nemt at lave. Fyldet giver virkelig andekødet den lækrest smag og saft.

Hvis du ikke vil have gang i den helt store andesteg, så er fyldt andebryst altså virkelig et godt alternativ, da de kan laves klar på ca. 40 minutter – og smager er helt fantastisk.

Lilla spidskålssalat med edamamebønner, mandariner og tranebær

Her får du lidt inspiration til hvilke salater, hvad du kan servere sammen med disse fyldte andebryster:

Lilla spidskålssalat med edamamebønner, mandarin og tranebær

Salat med jordbær, figner og honningristet mandler med kanel

Sensommersalat med kål, brombær og pistacienødder

Waldorfsalat

Du kan selvfølgelig også vælge at køre den helt klassisk med brune og hvide kartofler, lun rødkål, ribs og en brun andesauce 🙂

Opskriften på disse fylde andebryster får du her, og passer til 2-4 personer. – alt efter hvor meget and i spiser.

DET SKAL DU BRUGE:

SÅDAN GØR DU:

  1. Hak abrikoser, pistacienødder og æble i mindre tern, og bland det sammen i en skål med timian, salt og lidt frisk kværnet peber.
  2. Dyp andebrysterne tørret med lidt køkkenrulle, og fjern evt. rester fra sener og hinder.
  3. I den tykke ende af andebrystet, laver du et hul i midten, med en kniv, og ned igennem brystet. – pas på med ikke at stikke hul ud igennem siden. Det skal være stort nok til, at du kan komme fyldet ned i.
  4. Fordel fyldet i andebrysterne, og stamp det lidt, så det ikke falder ud igen.
  5. Varm en pande godt op, og brun ænderne på alle sider – start med at brune fedtlaget, da det smelter og giver stegefedt og smag til resten af andebryset.
  6. Kom dem i et ildfast fad, og steg dem færdig i ovnen ved 200 grader, indtil de har en kernetemperatur på 68 grader.
  7. Krydder med godt med salt og frisk kværnet peber, og lad dem trække i 10 minutter, inden du skærer dem ud.    

TIP:

Jeg venter altid med at krydre hele kød stykker til de er færdig stegt, da jeg på denne måde undgår at krydderierne brænder på når jeg bruner kødet af, og til tider, steger med høje temperatur inde i ovnen. Smagen skal nok sætte sig, og trække ned igennem kødstykket, imens det får lov at hvile.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *