![](https://usercontent.one/wp/www.dorthethisgaard.dk/wp-content/uploads/2022/10/Italiensk-paprikagryde4.jpg?media=1720796243)
Italiensk paprikagryde
Paprikagryde er en herlig klassiker, og her har den fået selskab af italienske krydderier som rosmarin, timian og soltørret tomater. Den gemmer også på svampe, gulerødder og peberfrugt i en cremet tomatsauce med fløde, paprika, karry og hvidløg.
Det er skøn hverdagsmad, som kan laves på en times tid, og så er sådanne simreretter jo bare altid et kæmpe hit – det er det i hvert fald herhjemme.
Servere paprikagryden med fuldkornsris, eller en omgang kartoffelmos.
Her er lidt flere nemme simreretter, som både kan laves til hverdag og i weekenden.
Mørbradbøffer i fad med svampe, bacon og pølser
Mørbradbøffer i cremet svampesauce med rosmarin og timian
Kyllingefad med grønkål, peberfrugt, kartofler og soltørret tomater
Koteletter i fad med svampe, bacon, pølser og grøntsager
![](https://usercontent.one/wp/www.dorthethisgaard.dk/wp-content/uploads/2022/10/Italiensk-paprikagryde5-300x300.jpg?media=1720796243)
Opskriften på denne skønne italienske paprikagryde får du her, og passer til 6 personer.
DET SKAL DU BRUGE:
- 500 g. svinekød i tern
- 200 g. bacon i tern
- 4 pølser
- 200 g. svampe
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød snack peberfrugt
- 2 store gulerødder
- 3 spsk. hakket soltørret tomater
- 3 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. rosmarin
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. sød paprika
- ½ tsk. karry
- 1 L. vand
- 1,5 dl. laktosefri fløde
- 2 spsk. maizena + 1 dl. vand (til jævning)
- Salt og friskkværnet peber
SÅDAN GØR DU:
- Brun svinekødet af ved høj varme i en stor gryde, kom bacon ved og steg det hele yderligere i ca. 1 minut.
- Del imens svampene i kvarte, snit fint løget og kom det op i gryden, hvor det hele steges sammen i et par minutter.
- Skær gulerødder og peberfrugt i grove skiver og stykker, og kom det i gryden sammen med vand, tomatpuré, presset hvidløg, soltørret tomat og krydderrier. Kog retten op, og lad det små simre i 40 minutter, eller indtil svinekødet er mørt.
- Snit pølserne i mindre stykker, og kom dem op i gryderetten sammen med fløde. Kog det hele op, smag til med salt og friskkværnet peber, og jævn paprikagryden med maizena rørt op i vand. Lad retten småsimre i et par minutter, så maizenaen koges igennem, inden du servere den.
TIP:
Jeg har brugt nakkefilet, skåret i tern, til denne gryderet, men du kan også lave den med kylling, som her.
Paprikagryde med kylling og grøntsager
![](https://usercontent.one/wp/www.dorthethisgaard.dk/wp-content/uploads/2022/10/Paprikagryde-med-kylling-og-groentsager2--240x300.jpg?media=1720796243)
Har du rester tilbage af paprikagryden, så kan det sagtens fryses ned og gemmes på den måde.
Du vil muligvis også synes om
![](https://usercontent.one/wp/www.dorthethisgaard.dk/wp-content/uploads/2021/06/Floedekartofler-med-ramsloeg-og-porre2-.jpg?media=1720796243)
Flødekartofler med ramsløg og porre
8. juni 2021![](https://usercontent.one/wp/www.dorthethisgaard.dk/wp-content/uploads/2020/06/Chili-sin-carne-med-guacamole-cremefraiche-og-ostebrød-.jpg?media=1720796243)
Chili sin carne med guacamole, cremefraiche og ostebrød
4. juni 2020![](https://usercontent.one/wp/www.dorthethisgaard.dk/wp-content/uploads/2022/09/Julefrikadeller.jpg?media=1720796243)