Aftensmad,  Tilbehør

Flødekartofler med ramsløg og porre

Lækre cremet og snasket flødekartofler med ramsløg og porre, og selvfølgelig masser af fløde. Det smager virkelig helt fantastisk og er et herligt tilbehør til alt lige fra kød, fisk eller til blot en salat.

De er super nemme at lave, og passer sig selv i ovnen i 1 time tid. Jeg blander ofte grøntsager i vores flødekartofler, da det giver lidt mere fylde og en virkelig god smag. Prøv f.eks. også at komme frisk spinat og hvidløg i. – mums det bare smager skønt.

Servere dem gerne til f.eks. bacon svøbt kyllingebryst med feta, soltørret tomat og timian, eller en svinemørbrad forklædt som porchetta med persille, hvidløg og soltørret tomater 🙂

Opskriften passer til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 1 kg. Kartofler
  • 1 porre
  • 2 håndfulde hakket ramsløg
  • 2 tsk. salt
  • 500 ml. Laktosefri fløde
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Vask og rens kartofler og porre, og skær dem i skiver på 0,5 cm.
  2. Kom dem i et ildfast fad, krydder med salt og peber, drys de hakket ramsløg ud over og hæld fløden ved.
  3. Bag dem i ovene ved 175 grader i 1 time.

TIP:

Porre kan være svære at rengøre ordentligt, da jorden kan gemme sig i inde imellem alle lagene. Et lille fif kan være at skære porren i skiver, og herefter komme dem i en skål med vand. Lad dem ligge i blød heri i 10-15 minutter, og rens dem ved at røre rund i skålen med dine hænder.

Behold meget gerne skrællen på kartoflerne på, da det er heri de fleste vitamine og mineraler sidder. Rens og skrub dem evt. med en svamp, for at få alt jorden vasket af. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *