Aftensmad,  Salater,  Tilbehør

Lilla spidskålssalat med edamamebønner, mandariner og tranebær

Lilla spidskål er ikke bare utrolig smuk, men smager også virkelig herligt – og især sammen med persille, edamamebønner, brombær, mandariner, tørret tranebær og honningristet valnødder med kanel og en smule salt. Og det er faktisk lige præcis, hvad denne skønne efterårs-vinter salat består af.

Servere den evt. til Mortens aften, sammen med fyldt andebryst og hasselbagte kartofler med hvidløgsolie, til julefrokosten, til juleaften eller bare på en helt almindelig hverdag.

Her får i lidt andre ideer til, hvad der passer til denne skønne salat:

Flæskesteg med knasende sprøde svær

Forloren hare

Klassiske frikadeller

Glutenfri fuldkornstærte med kylling, porre, svampe og sprødt bacon 

Glutenfri fuldkornstærte med kylling, porre, svampe og sprødt bacon

Opskriften får i her, og passer som tilbehør til 2 personer.

DET SKAL DU BRUGE:

  • ¼ – ½ lilla spidskål
  • 1 dl. edamamebønner
  • 2 mandariner
  • 1 lille potte persille
  • 1 bakke brombær
  • Tørret tranebær

Honningristet valnødder med kanel:

  • 100 g. valnødder
  • 2 spsk. honning
  • 1 tsk. kanel
  • Lidt flagesalt

SÅDAN GØR DU:

Honningristet valnødder:

  1. Rist valnødderne på en tør og varm pande.
  2. Når de har taget lidt farve, så kommes honning ved.
  3. Lad det hele smelte sammen, imens du rører godt rundt, og kom så kanel og flagesalt på.
  4. Hæld de honningristet valnødder ud på en tallerken med bagepapir på (pas på, det er mega varmt!) og stil det på køl.
  5. Når det er kølet af, så kan du hakke det i mindre stykker, hvis du ønsker det. Opbevare det i en lufttæt beholder på køl.

Lilla spidskålssalat:

  1. Snit spidskålen i tynde strimler, hak persillen groft, og bland det hele godt sammen i en skål.
  2. Tø edamamebønner op ved at hælde kogende vand på dem, og bland dem herefter sammen med spidskålen.
  3. Hæld kålblandingen ud på et fad, og drys brombær og tranebær ud over.
  4. Pil mandarinen, skær den i skiver, og kom også den ovenpå salaten.
  5. Drys til sidst de honningristet valnødder på.

TIP:

Snit gerne hele spidskålen når du er i gang, og opbevare det i en lufttæt beholder på køl, hvor det sagtens kan holde sig frisk i en lille uges tid. Du har på denne måde en god base for en lækker salat, som du lige hurtigt kan blande, eller hurtigt lynstege lidt kål på panden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *