Aftensmad

Skindstegt kulmule med asparges og ristet hasselnødder

Reklame for Vangsgaardtreat.

Kerner, frø og nødder smager helt fantastisk til kød- og fiskeretter, og denne skindstegt kulmule med smørstegte asparges, krydderurter og ristet hasselnødder er ingen undtagelse.

Kulmule er en virkelig lækker spise, og en utrolig nem fisk at tilberede. Den steges blot på panden i 5-10 minutter, alt afhængig af tykkelsen. Dette er bestemt en ret, som vi kan spise igen og igen og igen herhjemme, og servere du det med kogte nye kartofler, vendt i hakket dild og smør, så har du altså et virkelig lækkert måltid, som er færdigt på ingen tid. – det er der ingen ben i 😉

Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

  1. Skær enderne af aspargesene, og steg dem i smør i et par minutter. Kom dem på et fad, og dæk dem til så de holder på varmen.
  2. Kulmule fileterne tjekkes for ben, deles i 4 lige store stykker, og skindsiden ridses ganske forsigtigt.
  3. Steg fileterne i lidt olivenolie på samme pande som aspargesene, med skindsiden nedad først.
  4. Vend fileterne om efter 3 minutter, og steg dem færdig i yderligere i 2-3 minutter. Krydder dem med salt og friskkværnet peber.
  5. Krydder aspargesene med salt og drys det halve af krydderurterne ud over. Læg kulmulefileterne ovenpå, og pres lidt citron saft ud over. Drys de sidste krydderurter ud over, samt ristet hakket hasselnødder.    

TIP:

Fyr gerne op for varmen på panden når du skal stege kulmulen. Dette giver en fantastisk smag og det sprødeste skind på fisken, som sagtens kan spises. Genbrug gerne panden fra aspargesene, da der sidder masser af smag derpå fra både smørret og aspargesene.

Køb gerne fisk når det er i sæson. Du spare både penge, og vinder mere smag. Hvis du ikke kan få kulmule, så kan du erstatte fisken med kuller eller torsk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *