Aftensmad,  Brød,  Frokost,  Madpakken

Glutenfri fuldkornspitabrød

Glutenfri pitabrød, med masser af fuldkorn, som både er luftige, bløde, sprøde og som bare smager helt vildt godt. De er blevet lidt af en all around’er for os herhjemme, da de også kan bruges til meget andet.

De er helt perfekte til en sandwich, – både som panini, toast eller bare som en almindelig sandwich – og så smager de også helt fantastiske som små minipizzaer. – og ja, ikke at forglemme, som pitabrød 🙂

De er ihverfald intet super gode, har et hav af anvendelses muligheder og er et MUST i vores fryser og basislager.

Opskriften får i her, og giver 14 store, luftige og lækre pitabrød.

DET SKAL DU BRUGE:

 • 1 l. lunken vand
 • 25 g. gær
 • 45 g. HUSK, den grønne
 • 200 g. glutenfri havregryn, eller havremel
 • 200 g. fuldkornsrismel
 • 200 g. rismel
 • 100 g. kartoffelmel
 • 100 g. maizena
 • 3 tsk. salt
 • ½ dl. olivenolie

SÅDAN GØR DU:

 1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt HUSK. Pisk det i ca. 10 minutter, ved medium hastighed. Når det er blevet til en tyk og fast geléklump, så er det færdigt. Lad det herefter trække i 15 minutter.
 2. Mal havregrynene til fint mel i en minihakker, og bland det sammen med de andre meltyper og salt.
 3. Skift piskeriset ud med dejkrogen, kom 1/3 af melblandingen ved sammen med lidt af olien, og rør det godt sammen på maskinen. Alt melet og olien skal være kørt godt ind i dejen, inden du hælder mere ved.
 4. Gentag med resten af melblandingen og olien, og lad dejen køre ved medium hastighed til sidst i ca. 10 minutter.
 5. Dæk skålen til med husholdningsfilm og et mørkt klæde, og stil dejen til hævning et lunt sted i 2 timer.  
 6. Del dejen i 14 lige store boller, og rul dem ud med en kagerulle, så de er ca. 1 cm. i tykkelsen.
 7. Tænd ovnen på 250 grader, og varm den op med en pizzasten inden i. Lad pitabrødene efterhæve, under et mørkt klæde, på bordet, imens ovnen varmer op.
 8. Når ovnen er klar, så bages pitabrødene 4 stk. af gangen på pizzastenen, i ca. 15 minutter. Lad dem køle af på en rist, imens du bager de sidste.  

TIP:

Hvis du ikke har en pizzasten at bage pitabrødene på, så kan de bages direkte på en bageplade, som du varmer op sammen med ovnen. Du får en sprødere skorpe på brødene ved at bruge en pizzasten, men det er bestemt ikke et must.

En glutenfri dej tager ikke skade af at hæve en hel dag, tværtimod. Så hvis du har tid til at røre den sammen om morgen, så gør du bare det. – hvis du har tid om aften, så rører du den også bare sammen der. Jeg oplever kun at jo længere hævetiden er, jo mere luftig og lækkert bliver brødet 🙂

Pitabrødene hæver ikke op under bagningen, som et almindelig hvede pitabrød gør. – altså danner et hulrum indeni. Dette skyldes indholdet af fibre, som er relativt høj i disse. Men bare rolig, de er stadig utrolig luftige og svampet.

Pitabrødene er fryseegnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *