Aftensmad,  Frokost,  Madpakken,  Salater,  Tilbehør

Syltet rødløg

Her er min basis opskrift på syltet rødløg.

De kan bruges i et hav af retter, som toppings, i salater eller f.eks. ovenpå et stykke rugbrød med tunsalat 🙂

Syltet rødløg er så undervurderet, og når man først har smagt dem, ja så vil det ingen ende ta’ 🙂

I bunden af opskriften finder du et godt tip til, hvordan du kan lave din egen æbleeddike, som jeg bruger i denne opskrift. Du kan også sagtens lave den på en almindelig lager eddike. Det er blot et fif 🙂

Det skal du bruge:

  • 3 stk. Rødløg i tynde skiver
  • 3 dl. Eddike eller æbleeddike
  • 3 dl. Rørsukker
  • 1 tsk. Peberkorn
  • 5 stk. Laurbærblade
  • 1 stk. Stjerneanis
  • 1 skoldet sylteglas

Sådan gør du:

  1. Eddike, rørsukker, peberkorn, laurbærblade og stjerneanis koges op.
  2. Pil rødløgene og snit dem i tynde skiver.
  3. Skold dit sylteglas ved at hælde kogende vand deri.
  4. Kom rødløgene i glasset og hæld den varme syltelage over.

TIP:

Hæld din syltelage igennem en si, hvis du vil undgå peberkorn, laurbærblade og stjerneanis i løgene. Jeg hælder dog personligt det hele over løgene, da det er med til at give mere smag, jo længere tid der står og trækker.

Hvis du ligesom os, spiser mange æbler, så gem endelig dine æbleskrog. Du kan nemlig hurtigt og nemt lave din egen æbleeddike ud af dem, fremfor at de ryger i komposten eller skraldespanden.

Hæld blot lager eddike i et skoldet sylteglas og læg dine æbleskrog deri. Jo længere tid det trækker, jo kraftigere bliver din eddike. Jeg har gerne mit til at stå i 3-4 måneder inden jeg bruger fra den.

Din hjemmelavet æbleeddike kan holde sig i et års tid ca. – tror faktisk også det kan holde sig længere, men har dog ikke haft en til at stå så længe.

5 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *