Aftensmad

Svinemørbrad forklædt som porchetta med persille, hvidløg og soltørret tomater

Svinemørbrad er et virklig lækkert stykke kød – og pakket ind i sprødt bacon, fyldt med persille, hvidløg og soltørret tomater, ja så går man altså ikke helt galt i byen. Jeg foretrækker at grille en mørbrad, men vi var løbet tør for kul – så den opskrift må komme en anden dag 🙂 Den blev istedet stegt i ovnen, hvilket også er super lækkert.

Servere mørbraden med polentafritter, hjemmerørt mayonnaise med hvidløg og en frisk salat.

Det skal du bruge:

Opskriften er til 3 personer.

  • 1 svinemørbrad
  • 160 g. bacon i skiver (2 pakker økologisk)
  • 1 håndfuld persille
  • 1/2 skalotteløg
  • 8 soltørret tomater i olie + 2 tsk. olie herfra
  • 2 fed hvidløg
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Kødsnor

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 250 grader med en bradepande indeni.
  2. I en minihakker blendes persille, løg, hvidløg, soltørret tomater og 2 tsk. olie fra tomaterne til en tapenade.
  3. Afpuds mørbraden. Fjern hinderne, men lad bi-mørbraden og hovedet sidde på, så du bruger hele mørbraden.
  4. Skær nu mørbraden op, så den kan foldes ud som et fladt stykke.
  5. Krydder indersiden godt med salt og friskkværnet peber og smør tapenade ud på.
  6. Rul mørbraden sammen som en roulade.
  7. Fordel dit bacon, på et stykke husholdningfilm, så skiverne ligger side om side. Anbring mørbraden i den ene ende af baconstykkerne og rul baconet rundt om.
  8. Bind mørbraden op med kødsnor, så den holder på form og fyld under tilberedning.
  9. Tag den varme bradepande ud af ovnen og placere mørbraden herpå. Giv den 15 minutter ved 250 grader.
  10. Skru ned på 200 grader og kom et stegetermometer i mørbraden.
  11. Steg mørbraden færdig, indtil den får en kernetemperatur på 73 grader. Tag den ud og lad den hvile i 10 minutter. Kernetemperaturen skulle nu gerne være 75 grader, hvilket skal være slut temperaturen. Lad stegetermometeret sidde i indtil.
  12. Skær kødet ud og servere 🙂

TIP:

En svinemørbrad, må gerne være rosa indeni, når den er færdig stegt. Det skyldes, at eventuelle bakterierne sidder på overfladen af kødet og ikke inde i midten. Ved tilberedning af svinemørbrad anbefaler jeg en kernetemperatur på 62-65 grader, hvis mørbraden steges hel. Det er et meget magert stykke kød, så det bliver hurtigt tørt, hvis det får for meget. Gravide bør dog ikke spise rødt eller rosastegt kød, medmindre det har været frosset ned i et par dage, pga. parasitten toxoplasma.

I denne opskrift skæres mørbraden op og fyldes med friske krydderurter. Ved dette spreder man eventuelle bakterier til et større område og ind i selve kødet. Derfor anbefaler jeg en kernetemperatur på 75 grader, da man her dræber bakterierne.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *