Ramsløgspesto
Ramsløg duftig og smager kraftig af hvidløg, og kan bruges på ligefod med det – og er derfor velegnet at lave f.eks. pesto af. De smagsfulde grønne blade har et hav af anvedelsesmuligheder, er fryse egnet og spækket med C-vitaminer. De vokser vildt i kystnære løvskove og er i sæson i forårsmånederne fra marts til juni.
Denne ramsløgspesto er helt klassisk med parmesan, ristet pinjekerner og olie. Den smager helt fantastisk og kan løfte enhver pasta, salat eller bruchetta 🙂
Prøv f.eks. denne pastasalat med ramsløgspesto, asparges og BBQ ristet mandler, eller brug de friske blade i en cremet risotto med ramsløg, asparges og ærter.
Opskriften giver ca. 3 dl. færdig pesto.
Det skal du bruge:
- 60 g. ramsløg
- 20 g. parmesan (den skal være lagret i 24 måneder for at være laktosefri)
- 20 g. ristet pinjekerner
- ½ tsk. salt eller ramsløgssalt
- 2,5 dl. smagsneutral olie, f.eks. rapsolie
- Lidt friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Vask og tør ramsløgsblade, og kom dem i en minihakker med de resterende ingredienser.
- Blend det hele til en flot grøn pesto.
- Opbevar pestoen på køl i et skoldet sylteglas, hvor den kan holde sig i et par uge ca.
TIP:
Ramsløg kan sagtens fryses. Skyl og tør bladene, og kom dem i en frysepose, hakket eller hele.
Hvis du ikke har smagt ramsløgssalt, så kan jeg virkelig anbefale dig at lave det. – det er super nemt, og smager fantastisk ovenpå en grillet bøf med lidt smør, på ovnbagte rødder eller kartofler og i en dressing.
5 kommentarer
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: