Aftensmad,  Brød

Glutenfri pizza med krydret pølser, mozzarella og ramsløgspesto

Noget som jeg virkelig virkelig savner, eftersom vi ikke spiser gluten, det er en god pizza. Sådan én med en tynd bund, en knasende sprød skorpe og det lækreste fyld. – mums siger jeg bare 🙂

Denne glutenfri pizza lever op til alle 3 kriteriere, hvis den blot bages på en rygende varm pizzasten.

Den toppes med de lækreste krydret kyllingepølser fra Hanegal (som både er gluten- og laktosefri), peberfrugt, rødløg, cherrytomater, mozzarella, ramsløgspesto og oregano. Den smager simpelthen så fantastisk 🙂

Opskriften får i her, og giver 2 pizzaer, nok til 4 personer.    

Det skal du bruge:

Glutenfri pizzadej:

  • 5 dl. lunkent vand
  • 12 g. gær
  • 25 g. HUSK (den grønne, loppefrøskaller)
  • 200 g. rismel
  • 100 g. majsmel
  • 100 g. quinoamel
  • 0,5 dl. olivenolie
  • 1,5 tsk. salt

Fyld til pizzaen:

  • 6 spsk. purerede tomater
  • 2 laktosefri mozzarella
  • 160 g. kyllingepølser, fra Hanegal
  • ½ rød snack peber
  • ½ rødløg
  • 8 cherrytomater
  • Ramsløgspesto
  • Oregano

Sådan gør du:

Glutenfri pizzadej:

  1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt derefter HUSK.
  2. Pisk det på køkkenmaskinen indtil det begynder at geletere og har samlet sig, det tager ca. 5-7 minutter. Lad det herefter hvile i 10 minutter. 
  3. Bland meltyperne sammen med saltet i en skål, og tilsæt det til gelemassen over 2 omgange, sammen med olien. Sørg for at melet bliver helt optaget i gelemassen, inden den sidste halvdel af melet tilsættes. Dejen skal ca. røres i 10 minutter, inden den sidste halvdel af melet kommes i.
  4. Når det sidste mel og olie kommes i, så lad dejen køre i 15 minutter ved medium hastighed.
  5. Kom herefter husholdningsfilm over skålen, samt et mørkt klæde, og stil dejen til hævning i 1 time et lunt sted.
  6. Når der er 30 minutter tilbage af hævetiden, tænd da ovnen på 250 grader, med pizzastenen inden i.
  7. Del dejen i 2, og rul dem ud så de passer til din pizzasten i størrelsen. Kom gerne lidt maizena på bordpladen når du skal rulle dem ud, så dejen ikke hænger fast.

Fyld og bagning til pizzaen:

  1. Snackpeber, rødløg, cherrytomater og pølser skæres i skiver.
  2. Når ovnen og pizzastenen er klar, tages stenen ud og pizzabunden kommes direkte derpå.
  3. Smør det halve af de purerede tomater ud på, drys oregano på, smulder 1 mozzarella på og kom til sidst det halve af fyldet på.
  4. Bag pizzaen ved 250 grader i ca. 10 minutter. Gentag med pizza nr. 2 efterfølgende. 
  5. Når pizzaerne er færdigbagte, kommes lidt ramsløgspesto ud over 🙂

TIP:

Hvis du skal lykkes med en sprød bund og skorpe på din glutenfri pizza, så er det vigtigt at din pizzasten er rygende varm. Kom den ind i ovnen når du tænder den, så den får lov at varme op med ovnen. – og vær ikke nervøs for den høje temperaturen. En glutenfri glutenfri dej skal have en høje temperature for at blive sprød 🙂

Forbered også gerne dit fyld til når pizzastenen er klar, så du hurtigt kan toppe pizzaen, og sætte den tilbage i ovnen igen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *