Aftensmad

Grillet flanksteak med asparges og stangbønner

En grillet, mør og saftig flanksteak, der får selskab af stangbønner med parmesan, smørstegte asparges med ramsløgssalt og pestokartofler – det er altså bare lige sagen. Det smager fuldstændig fantastisk, og er en ret med masser af smag, saft og kraft, selvom råvarerne egentligt er holdt meget neutrale.

Der er et herligt sommermåltid, som kan serveres både til hverdag og til weekend, – og så kan det tilberedes på 30-40 minutter.

Både flanksteaken og grøntsagerne kan tilberedes på en grill, eller en pande – det er blot hvad du ønsker 🙂   

Opskriften får i her, og er til 4 personer.

Det skal du bruge:

 • 600 g. Flanksteak, gerne en hvidløgsmarineret én
 • 1 bd. Asparges
 • 1 pakke stangbønner
 • 800 g. kartofler
 • 2 spsk. Ramsløgspesto
 • 30 g. Parmesan
 • 1 spsk. laktosefri smør
 • Ramsløgssalt

Sådan gør du:

 1. Flanksteaken grilles, eller steges i 5-7 minutter på hver side, alt afhængig af tykkelsen på den. Lad den efterfølgende trække i 10 minutter inden du skærer den ud. (Se i mit TIP længere nede for udskæring)
 2. Kartoflerne vaskes, og koges møre i let saltet vand. Del dem efterfølgende i halve, og vend dem sammen med ramsløgspestoen.
 3. Nip enderne af stangbønnerne, og kog dem i let saltet vand i 30 sekunder. Kom dem på et fad og riv parmesan ud over.  
 4. Skær 2-3 cm. af enden på aspargesene, og steg dem i smør i 2 minutter. Kom dem på et fad og drys ramsløgssalt ud over.  

TIP:

Når man skærer en flanksteak ud (eller et andet rosa stegt kødstykke), så gælder det om at skære kødfibrene over. Hvis man kommer til at skære med disse fibrene, så vil kødet være sejt at spise.

På flanksteaken kan man ligesom se nogle linjer eller streger på kødstykket, det er fibrene,- og det er disse der skal skæres over. Vend gerne flanksteaken på skærebrættet, så fibrene ligger vandret når du kigger ned på kødet. Når du så skære fra enten højre eller venstre, så skære du dem over 🙂  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *