Aftensmad

Græske kalkunsteaks med middelhavsgrøntsager i fad

Dét her, det er altså virkelig virkelig lækkert, og smager fuldstændig himmelsk. Saftige og græske krydret kalkunsteaks,- som mest af alt minder om en grillaften nede i syden sol. De marineres i herbs de provence, hvidløg, tomatpure og citronsaft, som både giver masser af lækkert smag til kødet, men medvirker også til at kødet ikke bliver tørt, hvilket kalkun har et lidt træls ry for at være. Disse er så saftige, møre og smager virkelig fantastiske.

Middelhavs grøntsagsfadet minder lidt om ratatouille, jeg har dog tilsat kartofler, og topper hele herligheden med laktosefri mozzarella, oliven og frisk hakket persille. Hele herligheden bages i ovnen, med en tomatsauce som bund, krydret med oregano, timian, basilikum og hvidløg.

Dette er virkelig et lækkert sommer måltid, hvor der er knald på feriestemningen, og så dufter hele huset altså bare sååå godt imens det tilberedes 🙂        

Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 1 kalkunbryst, ca. 600 g.
  • ½ aubergine
  • ½ squash
  • ½ rød snackpeber
  • ½ rødløg
  • 6 kartofler
  • 5 cherrytomater
  • 1 lille potte persille
  • 1 laktosefri mozzarella
  • 10 sorte kalamata oliven, uden sten
  • Lidt olivenolie

Græsk marinade til kalkunen:

  • 6 spsk. olivenolie
  • 4 tsk. Herbs De Provence
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. tomatpure
  • 3 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. salt

Tomatsaucen til middelhavsgrøntsagerne:

  • 1 dåse hakket tomater
  • 2 fed hvidløg, skåret i grove tern
  • 1 løg, skåret i grove tern
  • 1 tsk. oregano
  • ½ tsk. timian
  • ½ tsk. basilikum
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Marinade og kalkun:

  1. Skær kalkunen ud i 5-6 snitzler på langs, og del derefter hver snitzel i 2. Bank dem en anelse flade med dine hænder, og kom dem i en frysepose, så de er klar til marinaden.
  2. Alle ingredienserne til marinaden røres sammen, og hældes ned i posen til kalkunen. Bland det hele godt sammen og lad det trække på køl i 2-3 timer. –også meget gerne i 1 døgn, hvis du har tid.
  3. Grill meget gerne de marineret kalkunsteaks, eller steg dem på en pande.

Tomatsauce og middelhavs grøntsagsfad:

  1. Alle ingredienserne til tomatsaucen kommes i en gryde, og koges i 10 minutter.
  2. Blend det med en stavblender og smag saucen til med salt og peber.
  3. Aubergine, squash, kartofler, rødløg og peberfrugt skæres i skiver, på ca. 0,5 cm., og cherrytomaterne halveres. 
  4. Hæld tomatsaucen i bunden af et fad, og anret nu skiftevis grøntsagerne på højkant hele vejen rundt i fadet. Hæld lidt olivenolie ud over toppen til sidst.
  5. Bag middelhavs grønsagsfadet ved 180 grader i 1 time ca., eller indtil kartoflerne er møre.
  6. Når grøntsagsfadet er færdigbagt, smuldres mozzarellaen ud over, og der drysses hakket persille og oliven på.

TIP:

Servere gerne græsk tzatziki og pandebrød til, så du kan dyppe brødet i den lækre tomatsauce fra middelhavs grøntsagsfade. – Det smager altså virkelig godt.

Hvis du har rester tilbage fra grøntsagsfadet, så kan jeg anbefale dig at blende det hele til en tomatsauce, og servere det med en omgang pasta, evt. sammen med resten af kalkunen skåret i strimler 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *